Friday, December 31, 2010

seratus empat belas

ini ialah entri yang ke seratus empat belas
sebelum menutup tirai 2010
terima kaseh kpada semua yang sudi membaca
blog yang merepek-repek ini

oh yer,aq dah membuang lagu yang sgt bingit itu
sbb ia sangat meyerabutkan kepala

sebenarnyer x de mende pon nak bercerita...
sementara tggu waktu asar
sbb nnt
selepas waktu asar aq akan mengacau ma & ayah aq dating
(sbb x de keje nak buat kan)

ok laaa
selamat menyambut tahun baru 2011

p/s: azam tahun baru nak cari pak we laa...tp nak cari di mana yaaaa....

Thursday, December 30, 2010

pegang sekejap

si bulat ni mmg suka menyusahkan orang
dah tau rumah ni ade pencuri terkemuka
nak jugak dia cucuk duit kat bank
lpas tu nak g mana2 kena laa pegang duit si bulat tu

skrg ni si bulat nak masuk toilet
mengayat laa dia kat kakak dia
"kak na, tlong pegang jap duit,nak masuk toilet jap"
kakak dia yg baik ni pon ckp
"bleh,nnt jgn lupa blanja kak na ea...hehehehhe

p/s: ptg ni ade pasar mlm...hmmmh,bleh laa pow adik aq..nak berbuka ape yoooo..

Tuesday, December 28, 2010

gedebukkkkkk

biru lengan sebelah kiri aq
akibat terjatuh semalam
ari ni baru ade tanda2 lebam

adik aq laa ni punyer keje
klau dah bergaduh ade laa salah sorg yang cedera
aq laa biasa nye menjadi mangsa keadaan

cam kelakar plak jatuh smlam
aq gaduh kow-kow punyer dgn adik aq yg no 3 tu
siapa lagi klau bkan si bulat tu
sekali dia nak pukul aq dgn cmforter dia
pastu aq pon pijak laa dia punyer cmforter
konon2 la klau dia tarik aq x kan jatuh punyer
last2 gedebukkkkkkkkkk
nasib baik umah ni umah kayu
klau x nauzubillah laa
dahlaaa mase tu my parents tgh tgk tv kat luar
naseb baik x kena marah + membebel sbb bising

tiba-tiba my mum ckp
eh ade gempa bumi ker???
ape lagi adik aq si bulat tu
ketawa laaa
saje jer dia tu...
lpas tu aksi membalas pon bermula.....

Thursday, December 23, 2010

bilo nak ganti puaso ni...

tahun ni malas sgt nak ganti puasa
cam no ni
10 hari lagi...ayoyoyo...
konon2 nak puasa ari ni
tp malas nak bgn sahur plak
kesian kat ma brape kali x tau kejutkan aq
tp last2 x bgn jugak
smpykan subuh pon terlajak
ape nak jadi laa ngan kamu ni sabrina
tuhan dah makbulkan ape yg kamu nak
tp kamu x buat plak ape yg tuhan suruh

ya Allah ampunilah dosa aq...
aq hanya insan yg lemah...
terima kasih di atas semua nikmat mu ya Allah...
amin..

Tuesday, December 21, 2010

angan-anganku

firstly,syukur alhamdulilah kerana aq dah lulus interview KPM..so x lama lg aq akan bergelar CIKGU..seriusly cam x percaya jer..perangai pon cam budak-budak nak control kelas plak..tp aq kan try selagi yang bleh...hmmmh,negeri yg aq mntak pahang tp harap laa jgn pedalaman..tp x tau laa itu semua kuasa tuhan ..terima dgn seadanya..

tiba-tiba aq terpikir aq ni ade jiwa pendidik ke ea...rase cam x de jer..tp disebabkan aq dah amek education mmg laa terpaksa jadi cikgu..

aq ada impian sendiri..aq dah bgtau kat my mum..my mum just tersengih-sengih jer..klau boleh aq nak keje cikgu dlm 10 tahun cam tu jer(jika diberi umur yg pnjg)..n then aq nak letak jawatan n nak bekrja sendiri ..aq teringin sangat nak ade butik sendiri...cuma dlm mase 10 tahun tu aq nak kumpul duit sbgai modal dan tapak kedai mntak kat bos aq laa di rumah ini..klau x diberikan kepada anak dia siapa lg nak terima kan...ahahhahaha...tp kan aq lihat tapak kedai ayah aq tu dah strategik dah tempat nyer...cuma perlu renovate untuk dijadikan butik...kumpul duit dlm masa 10 thun nnt...tp aq belum bgtau ayah aq lagi angan-angan aq ini...yang penting aq kena jd cikgu dulu...kena aplikasi dulu ape yg aq belajar di universiti dgn keadaan sekeliling..

harap laa angan-anganku tercapai..bkan setakat angan-angan mat jenin saje..

ok laa...chow..

Thursday, December 16, 2010

cinnamon+yogurt

cinnamon + yogurt
inilah resepi diet terbaru aq
baru 2 ari makan
rasenyer not bad laaa
walaupon terasa rempah sedikit,
tp aq telan jua
nak kurus katakan

jus carrot dah x minum daaa
malas nak blender
yang ini senang
just pergi cari jer kat kedai

ini pon resepi cousin aq yang bagi
alang2 aq p giant smlam terus beli laaa
cinnamon dan yogurt itu
harap laa badan aq dpt mantain cam dulu
hehehhehe

p/s: nak balut hadiah plak,jap lagi ade kenduri kahwen my friend masa praktikal dahulu kala..yok makan nasi minyak...bubye..

Friday, December 10, 2010

back to the normal life

alhamdulilah, my parents dah smpy dgn selamat..bermulalah episod pengangguran aq dirumah ini seperti biasa..
no more masak2
no more kemas2
no more buzy2
just melepak n makan-makan..i like it (makin tembam laa lpas ni)

hmmmh,my friends pon sume dah nak balik tempat masing2..x de lg dah nak merendek-rendek..mmg hidup aq akan bosan slpas ini...biler laa result posting nak kuar ni..oh yer,smlam aq dah merisik dah si putih myvi dari my parents,aq ni mengada skit,keje pon belum,nak kenderaan free..biasalaa tu kannn...

ok laa chow..

Saturday, December 4, 2010

yesterday...happy =)

alhamdulilah,bbq smlam berjalan lancar seperti yg dirancang
walaupon cuaca agak mendung tanda2 cam nk hujan gitu
tp kitorang buat dont know jer

konon laa janji 4.30 pm tp smpy dlam pkul 5pm jugak
padahal rumah x de jauh sgt dari pantai
5 minit pon x smpy klau berkereta

nak hidup kan api satu hal
org yang sepatutnyer handle bhgian arang dan sewktu dgn nyer dtg agak lmbt.
membara jugak laaa



bergambar dahulu sblm memulakan tugas masing-masing

betapa simple nyer aq kan
org lain sume berblouse n bermake up
aq just t shirt uum lagi n tampal bedak jer kat muka
lantak laa,nak g bakar ayam jer pon..hahahhaha


tgk laa si bapak yang gigih membakar ayam
dari awal smpy akhir
org dah berkeluarga katakan 
mestilah terer

peace no war


ni laaa kawan gadoh aq
 mmg x leh jumpa ngan dia ni
ade jer something yg x kena
ibarat cam kucing ngan anjing
dari dulu smpy skrg..
sabo je laa




mee gorang yang dibuat oleh girlz
main hentam
tapi menjadi gak
nasib baik x kena kutuk
ngan geng2 lelaki



kereta yang berterabur...
dulu semua berbasikal
tp skrg semua kebas kereta mak bapak
termasuk aq laa tu


kek yang disponsor
thank u yana..



anak buah kitorang
muhammad darwisy bin mohd hisham
kesian darwisy,tertidor tggu bapak bakar ayam ea
sebijik ikut muka bapak nye...
jgn nakal2 ea..

n last pict
inilah kami...
sek keb bandar dungun
batch 1999
korang  mmg best...

p/s: esok keluar lagi..jom layan wayang n bowling...dah lama x buat aktiviti laro ini....

Thursday, December 2, 2010

yeah tomorrow

x sabar nak tggu esok
reunion sek rendah kecil-kecilan
even x ramay org dtg
dlm lingkungan 15 org jer
ramai x dpt cuti sbb planning last minute
tapi aq suke.....

jom kita berbbq......ni pon baru balik dari umah my friend..tlong buat keje skit2 kan...

Tuesday, November 30, 2010

melepaskan mu

melepas cek yang bernilai rm****
disebabkan oleh kesilapan yang
tidak disengajakan

p/s :nnt akan aku mntak ganti rugi dengan siapa lagi kalau bkan boss aq di rumah ini..
8 hari lagi

oh lengkuas ku..

aq x tau laa nak bezakan lengkuas,halia and kunyit..
dah laa kat kedai smlam letak dlam satu bakul
kalau nak kena cari sendiri...
addooyyaii
nak tny mak cik kedai malu
kan nnt ape plak makcik tu ckp
last2 skali aq pon amek laa
1 ketul lengkuas
1 ketul halia
1 ketul kunyit
(sbnrnye nak cari lengkuas je)
dah setel satu masalah..
odw balik umah singgah umah my makcik..cam biasalaa nak simpan duit kan..alang2 aq terus buat keluar 3 ketul adik beradik itu...n tanya my makcik cam ne nak beza...
ape lagi,tergelak dan terbahak laa makcik aq..mmg lepas ni aq kena ejek ngan diorang..
nak buat camne,x sempat nak khatam ilmu memasak....

 ari ni pergi pasar sorang2..hanya membawa duit rm15 shja..hanya membeli ikan selayang yang berharga rm 5 sekilo,murah kann..skrg ni tgh berfikir utk masak ape..so skrg ni sedang meminta tolong mr google konon nak masak ayam masak kicap....sedang aq menaip entry ini,my makcik call,dan tanya nak ke x sup sayur n acar  telur..ohhh,mestilah nakkk,rezeki tidak boleh ditolak...dan ayam mask kicap aq x menjadi laa arini..esok laa plak yer...

p/s : siapa nak jadi driver saya...saya nak g bank islam tapi malas nak drive...

Friday, November 19, 2010

untuk mereka

entri ni khas ditujukan kepada ummi dan liys

sorry bebanyak x dpt nak join kamu pergi perak
my mum x kesah tapi my makcik macam x berapa nak kasi
untuk mengelakkan pape yang bakal berlaku
saya pon x jadi laa nak join korang

dan satu lagi
korang tau kan tentang my rumah
dan mende tu sedang mengikut tuan rumah dan
sape2 yg dtg kat rumah saya
so saya skrg ni mmg x pergi jalan mane2
just ulang alik dari umah ke rumah my makcik jer
or just g kedai beli barang
x berani nak g umah org lain
takut mende tu mengekori...

sory bebanyak..insya Allah,ade rezeki kita bleh jumpa..

sayang kamu ummy &liys
mmmuahhhhxxxx

Thursday, November 18, 2010

buzi mengalahkan.......

sekarang ni aq buzi mengalahkan orang bekerja...cewwahhh (sebenarnyer nak ckp aq bnyak buat kerja) kadang-kadang klau difikirkan semula ade hikmah my parents pergi haji sbb nyer aq buat la keje rumah kan..klau x, x de maknenyer nak buat semua..tapi sekarang ni,terkejar sana,berlari sini...malam2 dah tidur terbungkam..ponat den..nak menulis di blog ni pon malas..

oh yer,smlam kawan my ayah meninggal..so adik aq yang lelaki pergi melawat..bila balik dia ckp
"kak na, mayat ayah wan(nama si mati) kan tersenyum,tenang sangat mukanya,putih bersih..

aq pon teringat my mum ade bercerita tentang allahyarham ayah wan,beliau selalu bangun malam sembahyang..dan terdetik di hatiku ini lah kelebihan orang yang suka bangun malam untuk bermunajat kepada-Nya..ya Allah,ko tempat kan lah allahyarham ayah wan dikalangan orang yang soleh..amin..

(aq bercerita ni sekadar renungan..kita selalu dengar tentang kematian orang,tapi kematian kita???)

Wednesday, November 17, 2010

salam hari raya

selamat hari raya aidil adha kepada seluruh umat islam di malaysia
dan juga buat ma & ayah kat mekah
semoga mendapat haji yang mabrur
insya Allah

ni kali ke-2 beraya tanpa my parents
kali pertama tahun 2002
ting 3 kot masa tu
masa tu pon my parents pergi haji gak

seriusly,x rase raya pon hari ini
just melepak kat umah dengan adik2 sahaja...

Tuesday, November 9, 2010

mende itu

dah lama kan aq x bercerita menatang tu
jgn ingt x de,still ade
semakin meracau-racau
dan mengganggu orang

aq pon dah x berani nak tidur umah
aq biarkan adik2 aq jer tidur umah
diorang kan lelaki,x kesah laaa
aq just balik pagi n malamtu pergi semula umah my pakcik
aq rase itu yg terbaik utk aq
drpd terus diganggu

adik2 aq pon hari mggu jer tidur kat umah
cuti sekolah nnt x tau laa cam ne
duduk umah sendiri pon x selamat

menatang tu mmg sgt terdesak aq rase
sbb duit x de kan
aq balik umah pon x bawak balik duit
mengamuk laa menatang tu...

kalau mlam siap laaa
main2 gurau lagi
lampu tertutup sendiri laa
tv terbukak sendiri laa
ketuk2 dinding umah
berlari-lari atas syiling laa (mmg agak bising sgt laa)
sume2 ni berlaku dlm pkul 2 pg cam tu laaa

mlam tu sekali terjga dlm pkul 2 lebey
mmg bising giler atas syiling
last2 smpy pagi aq x tidur
kacau daun betul laaa

lepas kejadian sume2 ni
aq pon dah malas nak tidur kat umah

p/s : lmbt nyer my parents balik 

nasi kukus dua bungkus

hari ini beli nasi kukus 2 bungkus jer
cukup laa untuk aq dan adik aq sorang
makan laa ape yang ade kannn
hidup membujang cam ni laaa

planning nak masak
tapi
x tau nak masak ape...(x reti sebenrnyer)

MASAK???????


bleh laa ckit2 masak
dari dulu x tau langsung kan


2 mggu lpas aq masak ayam merah +sayur air + ikan goreng
hasil tangan aq yang comel ini ok
dari awal smpy akhir
nak mengharapkan adik aq yang 3orang tu,mmg x leh haraplaaa..
tiba2 aq teringin nak kakak @ adik perempuan
bleh tolong aq buat keje umah
huhuhuhuh


oh,berbalik pada masak,
masa aq masak tu adik2 aq sume xde kat umah,sembahyang jumaat..
diorang balik,tgk2 lauk dah terhidang sume
diorang pon cam terkezut beruk jugak laaa
ape lagi,terus melantakkkk laaa
lpas makan aktiviti komen-mengomen laaa
ckp x sedap laa, masin laaa hape laaa....
tp licin gak
bangga sekejap...


tapi kan bile aq rase sendiri
sayur air tu cam sedikit tawar
ayam masak merah cam sedikit masin
tapi balance laa kan
satu masin satu tawar
yang penting abes licin


yang lawak nye..
tgh2 masak ni,berapa kali call mak cik aq
hahahahaha
tanya nak letak ape,bnyak mane dan sume2 laaa
tu laaa,klau my mum suruh masak,cam2 alasan aq bg..
skrg ni kan baru susah....
tapi menjadi jugak
campak2 sudeyyyyyy


p/s: saya rasa saya tidak begitu meminati aktiviti memasak laaaa....tapi saya suka makan...hehehe...



Monday, November 8, 2010

tiMOti

happy belated  birthday
nur izzati bt che ghani

sorry sgt sbb wish lmbt
almaklumlaaaa hari tu kan darurat
bg kita semua
kelam kabut semua...

anyway,
semoga pnjg umur
semoga dpt posting
semoga cepat berisi
semoga cepat kahwen
dan
semoga diberkati Allah

sayang kamu :)

Thursday, October 28, 2010

menanti

sekarang sedang menunggu adik2 ku pulang ke rumah
lmbt nyer laa diorang ni
nak p pasar malam plak lpas ni
dan malam ni dan esok stay kat rumah terchenta...

study????
aq study gitu jer untuk interview KPM
takut tp buat x tau jer
ade 3 hari lg untk study
hmmmh,tawakkal jelaa

td baru pergi cari kasut kat MesraMall
tu je laa mall yg ade kat dungun ni
tu pon x bnyak choice
nak x nak aq beli jelaa kasut tersebut
yg berharga rm40
kasut konvo merangkap kasut interview
hentam keromo je laa

oh yer,aq belum ade baju untuk konvo lg
last2 nnt kang aq pky jer bj yg ade dlam almari tu
menyesal plak aq x pergi tempah kain yg my mum beli tu
klau tempah mesti dah siap...
tgk laa 2@3 hari lg,klau rajen aq p laa cari baju
x de semangat pon nak konvo sbnrnye
dah laa mak ayah x de kat cn
tarikh konvo plak sehari sblm tarikh interview
mmg masa dlm dewan nnt bawak buku bnyk2
hahahhaa..
poyo,study utk interview katakan

p/s:tadi my parents called,tp aq berada di mcD plak mase tu...mmg x dpt nak berckp lama,sbb nyer line x brape nak clear je kan...but aq dah x menangis bila dengar suara my mum...syabas diucapkan kepada diri sendiri...

Tuesday, October 26, 2010

jaRang

aq mgkin jarang-jarang menulis di blog ini
memandangkan aq bermalam dirumah mak cik aq
takut nak duduk rumah

p/s: ma &ayah,cepatlah balik...

Friday, October 22, 2010

s.e.s.a.t.

esok ade interview MARA..
satu habuk pon aq x study..
sebab nyer esok just ujian personaliti
so x tau nak study ape
main hentam keromo je laaa

oh yer
tempat nak jawab test tu
kat MRSM Kuala Berang
jauh jugak laa dari my rumah
lebey kurang dlm 1jam lebey
dan MRSM tu pon x tau kat mana letak nyer
mmg ikut signboard jelaa
nak beli GPS x mampu
harap2 laa jgn sesat sudey

doakan aq boleh jawab yer esok
insya Allah

Friday, October 15, 2010

T.E.K.A.N.A.N





~~"dON'T gET sTRESSED oUT,
 jUST lEAVE iT tO gOD 
aND hE wILL sHOW yOU tHE wAY 
tO sOLVE wHATEVER pROBLEM yOU hAVE."~~


P/S :Ya Allah,kuatkan lah semangat ku, tabahkan lah hatiku menerima setiap ujian dariMu...ameeennn

Wednesday, October 13, 2010

di pagi ini

membara di pagi ini
log in fb
terdapat 1 msg
hoho
dan msg itu mmg kutukan yang sangat dasyat
perkataan b**i ditujukan khas kepada aq

lpas bace mmg berapi
aq terus delete msg tu
malas nak carik gaduh
klau x bleh post kat blog ni kan

hmmmmmh
aq x tau sape dalang nya
tp dlam kutukan tu ade mengatakan

jgn suke hati mengata kat awek dia


so aq dpt agak ni mesti pakwe baru
ex girlfriend adek aq dulu
budak-budak....

dulu aq ade sound kat ex girlfriend adeq aq ni
tp kutukan + warning yang agak membina laa
supaya jangan menggatal dgn adeq aq

budak perempuan tu mmg teruk sebenarnye
mampos dia laaa

tp kutukan yg aq terima td
seolah-olah tuannye itu tiada pegangan agama

Tuesday, October 12, 2010

e.m.p.a.t

malam ini aq tersangat laa rajin bebenor
sehingga menaip 4 entri kan
dan termasuk ini 5 laaa
ni pon bnyk lg nak bercerita
pasal budak hitam x cerita lagi
hihihi

boring....
aq hanya tinggal berdua dgn my mum
my mum plak sibuk packing barang
malas nak kaco...

ok laa chow....

lobak+limau nipis

hampir hari-hari saya minum air
lobak+limau nipis
tiada campuran gula dan susu yer
rase nyer x pyh ckp laa
mmg agak kurang menyedapkan
tp ini je usaha aq untuk
mengekalkan kelangsingan badan
yang semakin membesar ini
maklum laa
kalau bab makan x reti nak control
apo nak jadi....

ini pon cousin aq yang ajarkan
tp terbukti bila my makcik minum air ni
dan berjaya menurunkan berat badan

malas nak try produk yg bnyak di pasaran
hasil nyer pon x tau laa berkesan ke tidak
tp kalau guna carrot kan mudah
murah dan senang didapati
kadang2 aq p pasar @ kedai
hanya membeli sebatang carrot semata-mata...
hihihi

cubalah yer kawan-kawan...
jom kita menyihatkan badan...:)

dont know




thinking about my next week adolescent life..
~~crying or laughing~~



ladies

korang,tgk x persidangan wanita .... smlam??(korang teka sendiri laa ea)
aq x nk laa ulas pape kan tentang ini
biarlah org yang berpengetahuan sahaja yg mengulas tentang isu ini

tp aq sekadar nak share jer
x de berniat pape pon
korang tau x baju yg dipakai oleh 'beliau' semalam
berharga lebey kurang rm 1** ***.00 yang direka khas oleh bernard chadran..

hmmmmh...ini lah dunia zaman sekarang.....:(

2680

pict ini dicuri di google yer

nokia 2680
aq dpt handset ini hari ini
hoho
aq sudah tiada keinginan untuk memiliki handset yg canggih
cukuplah setakat ape yg aq mampu
actually,aq nak handset yang rm80 jer
tp my ayah nak sponser kan
tp dlam lingkungan harga rm200 lbey jer
(x smpy ati nak pow ayah sbnr nyer)
so aq pon ape lagi
still berkenan kat hanset slide..hihihi
nway,terima kaseh ayah

lepas tu bleh plak owner kedai tu pky handset sama cam aq dulu
waaaaa..rindu handset lama kot
aq siap tny lg tauke tu
bleh x nak beli handset u tp nak harga rm200 jer
hahaahaha..mestilaa x boleh kan

bersyukur dengan ape yg ade...
alhamdulilah

Monday, October 11, 2010

sekadar berbicara

malam ini tetiba ade mood untuk berbicara..semoga berguna untuk diri aq yg semakin laro ini....

4 golongan lelaki ke neraka


Pertama:- 'Ayahnya' - Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. 

Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya.Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.. tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.

Kedua:- 'Suaminya' -  Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya.

Bergaul bebas di pejabat,memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram,apabila suami mendiamkan diri.. Walaupun dia seorang alim(solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal)maka dia akan ditarik oleh isterinya.

Ketiga:- 'Abang-abangnya' - Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh kepala abang-abangnya.. 

Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM. Tunggulah tarikan adiknya di akhirat.

Keempat:-' Anak Lelakinya' - Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam

maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan diakhirat kelak.. Nantikan tarikan ibunya.

Hai wanita, kasihankan ayah anda, suami anda,abang-abang anda serta anak-anak lelaki anda..Kesiankanlah mereka dan juga diri kamu sendiri..jalankan perintah ALLAH S.W.T. dengan bersungguh-sungguh dan dengan penuh ikhlas..



ya Allah,Engkau lindungilah diri aku ini..aku bukan lah seorang anak yang baik,tetapi aku x mahu menarik ayah aku sekali ke neraka di akhirat kelak kerana ayah aku adalah orang yang terbaik bagi aku...

p/s : jagalah diri kita sebagai seorang muslimah...jangan kerana kita ayah,suami dan abang2 kita turut sekali terhumban ke neraka..nauzubillah

sekadar renungan bersama........

next week okai

dah x lama dah
mggu depan jer
aq x bersedia lg nak kena tggal
hohohoho

hari-hari aq pjuk mak aq
supaya x payah p mekah
tarik balik kat tabung haji
bg peluang kepada org yg belum pergi lg
tp apakan dayaku

hmmmmh
sebenarnye,aq tgh serabut dgn konvo nnt
ikutkan hati malas nak pergi konvo tu
bnyak mende nak kena setelkan
smlm pon dah hampir menangis
ape laa aq ni kan
mende kecik pon nangis
mcm budak-budak

adik aq pon satu hal
bleh plak dia amek my laptop
bawak balik kat uni dia
membakar giler hati aq
sabar je laa bnyak2......

ok laa,saje jer merepek di pagi buta ini..pagi lg ker??

Thursday, September 30, 2010

hari sesumpah

hari ini hari sesumpah kot bg aq
setelah 3 mggu ko x de
tp hari ini ko curi balik ea
geram nyer laaaa
x pe menyumpah kat menatang haram ni
rm 10 pon nak kebas
tuan ko ni mmg dah x de keje lain ker ea
smlm duit aq
hari ini duit mak aq ngan adik aq plak
mmg jumlah tu x bnyak
tp bermaharajalela semula

next week
insya Allah kitorang akan pergi sg.petani
ade seorang ustaz kat sana bleh tembak
mende-mende gini..
so kitorang bertawakkal je laaa
usaha selagi termampu

sbnrnye kesian kat mak ayah aq
dah laa diorg nak pergi jauh
pastu x kemas pape lg
sbb nak settel kan hal rumah
x senang hati nak tggal umah
dgn keadaan cam ni

ya Allah ya tuhanku
bantulah hambamu yang lemah ini

p/s: jemput laa dtg umah esok,ade sedikit kenduri kesyukuran untuk mak ayah kerana dpt menunaikan ibadah haji...

Wednesday, September 29, 2010

rm35

duit hilang lagi
x guna punyer binatang
ingt kan ko dah mamposs
geram nyer aq....
huhuhuhu

aq dah semakin risau ni
dah laa x lama lg mak ayah x de..

cam ne ni??????

18.10.2010

syukur alhamdulilah
my parents dah dapat surat untuk berangkat ke baitullah
18 okt 2010 bersamaan dgn hari isnin yer
flight pkul 7 p.m dari kuala terengganu terus smpy Madinah
tp check in pkul 3 p.m yer

hajat my parents untuk buat haji kali kedua tercapai
tp kali ini pergi ngan tabung haji jer
x pergi dgn pakej dah sbb mahal
kalau nak p dgn pakej kena tambah lagi money
dlm lingkungan rm 10000 cam tu laa..
ayoyoyoooo

hmmmhh
sebenarnye aq cam x nak bg diorang p mekah
(teruk kan aq)
yer laaa,time ni laa nak interview,nak konvo dan macam2
i'm really need them
tp nak buat cam ne kan
aq kena tempuhi jugak
walaupon berseorangan
huhuhuhu

rasenyer mak ayah aq p haji kali ini x cam dulu lagi
kali ini aq dah boleh berdikari sendiri kot
boleh masak
boleh drive
so senang laa berbanding dulu
adik2 kan dah besar
tp satu jer
aq terpaksa menumpang tidur umah makcik aq
sebab takutttttt

ok laaa
chowwwwww dulu yaaaa.....

Monday, September 27, 2010

k.a.m.i

kok-kok-kok

sabar laa wahai perutku..
dah x lama dah nak berbuka puasa..
penat betoi puasa arini
walaupon x buat pape2...
syok lagi berpuasa di kala bulan ramadhan
kejap jer mase berjalan...
huhuhu
my friend ade offer keje kat streamyx
tp.....hmmh...
aq cam x de mood daa nak keje
rase cam best plak duduk di alam skrg
alam yang penuh dgn kebosanan
tgk laa dulu cam ne
klau nak keje pon 2 blan jer..
alahai..
ade ke ek org nak amek keje selama 2 blan
pastu nak mntak cuti bnyak2 plak
cuti interview,cuti konvo dan cuti lain2
bleh ke ea??????
esok nak p jumpa boss streamyx tu dulu
klau ade rezeki bekerja laa aq lpas ni...

korang,dah tempah baju nak konvo ker???
aq ni kan kain dah ade,cume malas nak bwak p kedai
mak aq dah mula bising...
ikutkan hati nak beli baju pasang siap jer
aq teringin nak beli baju kain cotton
kan skrg ni rmy pakai
tp cam mmbazir plak kain aq tu
tgk laa cam ne..
ade satu kain cotton tu murah giler
rm 2.50 satu meter kalau 4 meter
x ker rm 10...
hehehhehe

dan sekarang my parents hari-hari tggu posmen dtg
tggu surat haji diorang
tggu tarikh penerbangan diorang brape hb...
dan aq dah mula belajar masak-masak
bkan sbb nak kahwen yer
tp sbb kena tinggal
so aq lah yg kena masak
jadi suri rumah laa nnt


alhamdulilah
si tutt dah tiada
untuk 2 mggu ni
tp x tau laa
untuk masa akan datang
rase aman damai sangat
syukur alhamdulilah...


Wednesday, September 22, 2010

sedikit sebanyak

salam aidilfitri yang ke 13 hari...

hmmmmh
tahun ni x bnyak amek gmbar raya laaa
yg candid je kot ade pon
tu pon guna camera my couzin
hehehehhe

ni odw balik kampung at kuala terengganu
aq ni kan suke sangat amek gmbr dlm kereta
(abaikan pipi saya yg comel itu yer)


actually tema raya tahun ni x dirancang,kebetulan jer..
tp my couzin rmy ckp yg kitorg cam suami isteri
hahahaha...lawak giler..
adik beradik kot..camne bleh jadi suami isteri..


mak tipah tgh bergosip ngan mak senah ooi...hahaha
ini gmbr my mum dgn my aunty
x tau laa diorang tu bersembang ape
x leh kaco hal orang2 tua..


tiga dara pingitan yang penat berjalan raya...
tersadai sbb perut kenyang gilerzzz
terbaik


part ni paling best
org lain bakar sate mlam raya
tp kitorang bkr sate masa mgrib raya pertama
best kot
pastu mlam tu pergi beraya lagi dgn baju yg berbau asap
nasib laa siapa yg berbau itu..




ni masa raya kedua..
sebenrnya malas nak edit
ni dkat umah saudara mara kitorg gak
tp yg paling best nyer
cari port strategik
ambil gmbr poyo2
bleh x ea buat kat umah org cam tu???
naseb baik tuan rumah sbuk layan tetamu lain...

tu jer kot..
malas daa nak upload
dan malas jugak nak upload dlm fb
so upload kat blog je



wassalam.......

Tuesday, September 21, 2010

puding karamel


selamat jalan 
belajar lek lok tau kat sane
insyaAllah tahun dpan kita lepak2 lagi..

i will always missing u my lovely friend...



Monday, September 20, 2010

try test and error

tgk laa gmbar aq yang cun melecun ni yer...


with my little bro
alang2 aq dah mengupload gmbar
sebenarnye kat kerusi blakang tu laa
si tut suke main
dan kat situlaa mmg favourite place nyer
walaupon dah ltak Al-Quran kat situ..
huhuhu
jgn takut yer


berposing di dalam kereta 
sementara menunggu my parents beli barang..
hehehhe

wow bulat nye muka saya kan
borrow spek ayah saya
hehehehe

gmbar lagi..
jgn marah..
lpar sebenrnye mase ni..
hehehe

ok lah..
saje jer upload gmbr
name pon x de keje kan
bubye..

Wednesday, September 15, 2010

tak tau laaa

salam..dah lama aq x berblogging kan..laptop rosak laa..btang nak on tu tercabut lagi..tahun lpas dah jadi tahun ni jadi lagi..hmmmh, tak tau laaa..geram sebenarnya,nak mntak ganti tp memikirkan sepupu ku yang buat,cam x smpy ati plak..rosak nyer sedikit tp harganya mahal kot..huhuhu..

oh yer..raya tahun ni paling biasa bg aq..tp still sambut dlm kemeriahan dan kegembiraan..dan tahun ini mmg boring jugak laa raya sebab pergi rumah saudara mara semua bercerita tentang toyol..dan semua pakcik dan makcik menunggu kehadiran kami skeluarga untuk becerita..kelakar...yang lenguh nya mulut aq laaa..naseb baik ade kuih raya yang sedap2,blehlaaa aq suap dalam mulut..alamak,makin tembam laa aq lpas raya ni..x tau laa biler nak start puasa 6 ni..

duit raya???
still dpt duit raya...org dah bg kita amek je laaa...x baik tolak rezeki..tahun depan mesti dah x dpt kan...rase cam mlas plak nak keje...huhu...

open house????
first time x de open house..patut laa x rase sangat hari raya..dan  x ramai pon yang dtang beraya tahun ni..mesti semua org takut toyol kan...kah..kah..kah..

ok lah,aq bnyak merepek ni...nnt aq nak bercerita lagi tentang si tuuuutttt...

Monday, September 6, 2010

koSong

lagi beberapa hari nak raya kan
tapi aq tak rase langsung mode nak beraya
x tau laa kenapa...
x rase pon kemeriahan nak sambut syawal
x buat preparation cam dulu pon
kalau org lain mesti tgh bz skrg kan
aq rindukan saat itu..

tadi berborak dgn my mum dlam kereta
n my mum pon sentuh pasal raya
rupenyer kitorang mempunyai rase yang sama
tiada mode nak raye
mgkin berserabut memikirkan masalah rumah kami

Ya Allah berilah kekuatan kepada kami sekeluarga dlam menyambut hari raya yang bakal menjelang nnt

Sunday, September 5, 2010

habes lah mung!!!!

السلام عليکم ورحمة الله وبرکاته

kali ini aq still lagi nak bercerita tentang budak hitam..
semalam dlam pkul 11.00 pm,selepas selesai solat terawih 
ustaz nak dtg rumah,aq dgan adik aq yang no3 iaitu zahin sedang khusyuk bermain laptop.bila dgr jer ayah aq bgtau ustaz nak dtg terus jer kitorang kemas bilik yang agak berselerak dan nasib baik aq sempat mencapai jubah dan tudung..

sampay jer kat rumah.ustaz terus masuk dari bilik ke bilik..ustaz cakp menatang tu x menetap dah didalam bilik tetapi bila ustaz masuk jer dalam toilet,sah mende tu ade dlam toilet..bkan nyer dua ekor tapi dah berekor-ekor dah..paling kurang pon dlm 10 ekor..semakin membiak menatang tu..sbnarnye menatang tu x leh nak masuk sgt dalam umah sebab kesan air garam..disebabkan kitorang x sembur air garam dlm toilet, so itulah tempat nyer berteduh..n ustaz tu suruh sembur air garam tu seluruh toilet dan seluruh rumah..air garam tu sebenar nyer sgt mujarab dan kalau sembur tiap2 hari boleh terbakar menatang tu..tp salah kitorang sekeluarga jugak sebab MALAS nak sembur sebenarnya..if somthing hilang barulah kitorang sembur...hmmmmmhhhh...

actually kitorang satu family dah dpt agak sape tuan punye budak hitam itu..bkan kitorang main tuduh jer tapi bnyak kaitan dan bukti bahawa mmg dialah tuan punye budak hitam...kalau ikutkan hati nak jer aq boom umah tu guna mercun bola..kan best kalau negara tiada undang2,mmg dah lama aq buat...tp sabar jer laaa..

oh yer,ade satu lagi nak bercerita..sblm ni pon mmg bnyak dah perkara pelik berlaku dan yang the latest smlm laa sblm bgn sahur,dlm pkul 4.30 am camtu laa adik aq yang no 2 tu terdengar ade org mencakar rumah dari luar menggunakan kuku..rumah aq ni kan rumah kayu kampung so mmg berbunyi laaa...kalau korang nak tau cam ne bunyi tu try laa buat sendiri kat umah kayu..mmg jelas kedengaran...

ok lah..nnt kalau aq ade mood nak menaip aq akan cerita siapa tuannye itu dan mengapa kitorang sekeluarga tuduh dia..tapi x janji laaa..
oklah chow dulu 
selamat berpuasa dan selamat mencari malam lailatul-qadar..
wassalam


Friday, September 3, 2010

w595



pict ini dicuri di google yer

rindu sangat kat handset ni
ni pon mata dah berair dah
semalam sblm tidur pon dah menangis
aq tau kalau menangis air mata darah pon
handset x kan dpt juga
tp aq nangis jugak

kadang2 aq terbayang handset ni
cam ade je kat atas katil,atas meja, kat tv..
tp tu sume khayalan semata-mata

aq pujukkan hati supaya sabar
ini semua dunia

klau aq fikirkan semula
ini barang hilang pon aq dah nangis
klau manusia,tercabut kot mata aq ni

n now
my friend bg pnjam nset nyer dahulu

dan
terima kasih kepada kawan-kawan
yg bg kata2 semangat kat aq
im really appreciate n
miss u all sangat.....

Thursday, September 2, 2010

handset ku hilang

sony ericson ku hilang
baru je sekejap tadi

dalam sekelip mata jer,dlam pkul 2 pm,aq msg my member mntak tlong topupkan n aq tny dia nak p bazar x ptg ni...pastu aq letak nset atas katil dalam bilik..aq keluar bilik baca surat khabar dkat ruang tamu..lpas bace papers aq pon masuk semula cari handset,dah x jumpe dah...satu bilik aq cari...x de jugak..aq try call x dpt dah..operator ckp please try later..anta msg x delivered..
nak syak org masuk mencuri sgt x logik,sbb nyer aq dan family mmg ade kat umah..nak ckap masuk kot tgkap pon x logik sbb ade pintu tgkap ade gree,so take time skit laa nak bukak..

ni bkan manusia dah ni.................
geram + nak nangis..tp tu lah....aq dah kehilangan sume nombor mmber2 ok..
aq sayang sangat handset tu......:(

novel vs shopping

kenapa ek 
aq x rase pon nak raya
rase cam biasa-biasa
x de mode raya pon
mgkin sebab duduk di rumah kot
kalau sblm ni asyik duduk di perantauan jer
so ade laa aura balik kmpg
tp tahun ni mmg x de lgsg

yang kelakar nyer
pergi shopping baju raya
tp aq lgsung x berkenan
entah laaa
sume pattern sama
manik-manik
aq sbnarnye  dah boring tgk
corak manik-manik ni

last2,
aq pergi cari novel kat popular
ape lagi membebel mak aq
tiba-tiba aq hilang buat sementara waktu
hahahha
ibarat cakap mak aq: nnt ari raya pakay laa baju novel tu..cantik jugak..pelik dari yang lain..
ini lah ayat pujian bercampur sindiran

duasebelasduaribusepuluh

2.11.2010
pening nyer aq memikirkan tarikh ni
aq tau lambat lagi
tp kena pikir dari skrg

hmmmmmh
aq x tau nak pergi dgn siape
kesian kan aq
nak ajak pakcik n makcik aq
tp diorang plak kerja
x kan laa nak apply cuti semata-mata utk aq
nak drive sorang,jauh sangat
(sape suruh blajar jauh2,kan menyusahkan)
nak ajak member2 sume tgh sibuk mase ni

tgk laa nnt camne
kang ade kang aq buat kerja gila
tidak menghadiri konvokensyen
bleh x??????





sun-quick

semalam pergi bazar dgn my adik
tgk laa satu air ni cam menarik
warna oren pastu ade campuran buah
cam best jer
biasa nye aq minum air tebu
tp nk tukar citarasa plak
so aq pon belilah
siap berlagak lagi kat adik aq
sbb air aq sangat menarik hari ini

masa azan maghrib
ape lagi
minum laaa air yang menarik itu
sekali air sunquick je
oh, aq tertipu
ek eleh....
aq pon bleh buat kat umah
tergelak-gelak adik aq
tu lah,sape suruh berlagak sgt

nmpak gaya nyer ari ni berbuka puasa air tebu lagi laaa


p/s: padan muka,tu lah malas lagi nak buat air..cara senang beli aje kat bazar..macam2 air ade...

Tuesday, August 31, 2010

rajukamerajuk

org lain sibuk merajuk dgn byfriend
tp aq merajuk dgn mak sendiri
hehehehe
dah 3 hari aq diam
x ckp pape pon dgn ma
klau ma tanya pon
aq layan x layan jer
buat2 x tau jer
kerja umah aq x buat
x jemur baju
x tolong masak
x sapu sampah
sume benda laa aq x buat
aq hanya laaa online dan tidur jer
teruk kan aq....
(kesian gak tgk ma buat sorang2)
tp aq ni kan ego kuat

entah laa aq sendiri pon x tau
sbnarnye ma x de salah papepon
aq ni yang kepala batu skit
2 @ 3 hari lagi elok laa kot mood aq ni
(kejap jer ma kalau kak na merajuk,nnt kak na elok sendiri)

kalau duduk rumah lama-lama
cam ni laa jadinya....

Monday, August 30, 2010

a black boy

sudah lama aq x bercerita tentang budak hitam kan
ingat kan dah x de bulan puasa
tapi duit hilang jugak
ayoyoyoyo
mmg masih ade lagi
ingtkan kena ikat,
rupa-rupanya tidak
still mencuri di bulan puasa ini

sebenarnya dah 2 mggu tiada kecurian duit
aq ingtkan dah merdeka
dan kami pon mmg x sembur dah air garam tu
yer laa,ingtkan dah x de kan
lagipon ni kan blan puasa
but i'm still not free

dan semalam
my wallet laa jadi mangsa.my mum bagi duit rm 50 semalam sebelum p bazar.nak suruh pecahkan duit tu, x de duit kecik.tapi aq ni kan mengada,terasa nak makan kfc plak.so aq ajaklaa my friend pergi kfc.tp dia plak nak p bazar.nak makan keropok laa, air tebu laa.whatever laaa...tergendala laa kfc aq..mgkin ari ni kot..hehehehe..so aq pon ikut ckp mmber aq pergi bazar.oh yer,dlam my wallet ade rm 10..so bila dicampurkan jadi laa rm60..aq just beli air tebu dgn kerangka ayam..rm 3 jer laa aq blanja..aq x pecah kan duit rm 50 tu,dgn harapan mau beli ayam kfc hari ini...balance nyer ialah rm 57 okies...

tapi
pagi tadi my mum mntak semula duit rm 50 tu..so aq suruhlaa my mum amek sendiri duit tu dlam my wallet(sbb aq malas nak bgn lagi)..wallet itu sudah diletakkan didalam botol,sebagai langkah berhati-hati...
dan sangat terkejut laa my mum tgk dalam my wallet hanya ada rm 2 sahaja..mana rm 55?????????

sah, mmg x de keje orang lain...masih bermaharajalela di pondok buruk aq ni...

kepada tuan punya si tuuuuutttt
insaf lah anda sebelum terlambat

p/s : sesiapa yang nak dtg beraya ke rumah aq,please sangat2,jgn bawak duit bnyak2 ok,takut nnti hilang secara ajaib...

chowwwwww

Sunday, August 29, 2010

Biar Sampai Syurga



sweet sangat...
i love this video
coz it reminds me of someone
and it has little relevance to my life
but
i do not know ending story hidup saya macam mane

adakah sama seperti video di atas
hanya Tuhan saja yang tahu

Saturday, August 28, 2010

mummy gummy

setelah dicari-cari
diselak-selak
ditilik-tilik
x banyak rupenyer pict kita
yang sexy bnyk laaa
ade yang goyang laaa
gegar laaa
papelaaa
last2 pict ini jugak yang
aku amek

setelah diedit-edit mggunakan picasa 3..
walaupon aku  x reti tp try jugak
hanya untuk mu


ummy gummy





















selamat hari tua yang ker 23
semoga panjang umur
semoga chat sentiasa
semoga kahwen cepat
semoga dapat makan sup ayam petro
dan semoga untuk semua-semua laaahhh
ameeennnnn


Saturday, August 21, 2010

x nak leeerrr

hmmmmh,
aq x nak period skrg
aq nak period mnggu ke3 puasa
bleh ker??
mmg x bleh
sbb Allah bagi cuti awal kat aq
alahai,
baru planning nak wat bskut raya
mggu ke3 pose tu
tp
cancel laa planning yang dibuat itu..

Thursday, August 19, 2010

ape nak jadi



beristigfar panjang aq bila habis tgk video ni
org yang bercakap ni
x takut
MATI ke??
x tau dosa pahala ker???

ya Allah, ape nak jadi dengan
manusia zaman sekarang
mengaku jer ISLAM
tapi apa yang tuhan suruh
x buat...
bila dapat susah baru ingat tuhan
nauzubillahhi min zalik

Wednesday, August 18, 2010

tarawih + witir

semalam masa sembahyang terawih & witir
terkedu aq dengar suara imam
ya Allah,sedap nyer
rase cam kalau smbahyang 20 rakaat pon xpe..
tp apakan daya..
cuma buat 8 rakaat sahaja

sape laa imam semalam ea..
bace surah panjang2 pon aq rela
sebab sedap sangat..
rase cam nak bertitis air mata pon ade
sayu...

aq ni plak lepas imam abes baca alfatihah
sepatutnya kan makmum baca plak
aq pon baca laju-laju fatihah
sebab nak menghayati
imam tu bace surah
tp make sure kena betul laa
kang x sah plak solat ku
heehhehehe

moral of the story : bertuah nyer sape dpt jadi isteri imam...cerah masa depan..insyaAllah

rutinku sebelum berbuka

10.30 a.m-baru bangun dari tidur.tu pon ayah yang kejutkan sbb nak kunci pintu..dia nak pergi kerja...ma plak pegi masjid@surau,belajar agama...adik pergi sekolah so x de sape laa kat umah..tggal laa aq sorang2..
10.45 a.m-mandi bersiap-siap..
11.00 a.m-tgk tv..ade citer menarik aq layan jer..kalau x de aq tgk jugak sebab x tau dah nak buat ape..nak smbung tidur kan makruh plak puasa aq..
12.00 p.m-ayah n ma pulang..barulah rase rumah ni cam berpenghuni ckit..mase ni aq dah start mengonline kan diri..bukak fb,main game dah buat laa pape yang patut untuk mengisi  kelapangan ni.
2.00 p.m -sembahyang zuhur..kalau rajen,bace al-Quran ckit2..
2.20 p.m -ambil adik kat sekolah..jadi driver untuk bulan puasa ni..manja betul adik aq sorang ni..kononya puasa pastu x larat nak kayuh basikal..sabar jer laa..kalau jadi driver dpt gaji x pe gak..
2.45 p.m- mengonline kan diri lagi..ini lah waktu yang paling membosankan..dan masa ni lah aq suka gaduh ngan adik aq..last-last dua2 kena marah..sbb bising...hahahaha..padan muka
4.30 p.m- sembahyang asar n mengaji Al-Quran jika rajen laaa
5.00 p.m -mase ini lah waktu yang aq paling suke...rempit,pergi bazar dengan memberz.....kadang2 tawaf sampay 5 kali,tp x tau pon nak beli..last kali beli air ngan ayam jer..
6.30 p.m- mase untuk menonton epilog syurga cinta...tp alahai tv pulak bermasalah..tv satu lagi ayah aq tgk...terpaksalah menonton tv yang kelabu asap ni...
7.21 p.m- mase untuk berbuka..4 orang jer berbuka puasa.tp.kalau adik2 aq yang dua orang lagi balik,baru meriah...

Tuesday, August 17, 2010

bazar...tunggu kehadiranku

hari-hari aq pergi bazar
hari-hari aq beli lauk ayam
kerangka ayam laa
ayam masak merah laa
ayam percik laaa
ayam
bermacam ayam
hahahhaa
tu jer yang aq terliur sepanjang puasa ini

yang best nyer
konon nyer hari ini x nak p bazar
tp
ohhh
x boleh
tadi teman my friend pergi post baju
rempit
dah post
terus laa my friend anta aq balik umah
tp smpy jer kat umah aq
aiiiiiiiiiiii
x leh jadi ni
ade jer bazar kat umah aq ni
tp kalau jalan kaki
agak jauh jugak laaa
ape lagi
rempit lagi sekali

menu hari ini
ayam golek
nyum2 sodap nyer

esok ke bazar lagi.....
hahahahha

Friday, August 13, 2010

oh ramadhan

assalamualaikum
mgkin belum terlambat lagi untuk aq
mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa
kepada seluruh umat islam
di bulan ini lah kita sama-sama berlumba
untuk membuat amal kebaikan

dan aq
mempunyai harapan dan keinginan
seperti ramadhan2 yang lalu
iaitu ingin mengkhatamkan Al Quran
insya Allah

sedar x sedar
hampir sepuluh tahun aq x berpuasa di rumah
x sedar saat nyer berlalu jangka masa itu
dan tahun ni aq berpuasa sepenuh nya di rumah
bersama keluarga tersayang
dan mgkin tahun2 depan aq pon x tau
dimana aq akan berpuasa
Ya Allah panjangkan lah umurku
untuk aq bertemu ramadhan yang akan datang

tipulah kalau aq x rindukan kenangan berpuasa bersama
teman sahabat kawan friends dan rakan
dari zaman sekolah, matrikulasi hinggalah universiti
tp aq tau zaman itu x mgkin berulang kembali
hanya sekali seumur hidup

ok lah
selamat berpuasa
selamat berbuka puasa
selamat bersahur
selamat menunaikan solat tarawikh
selamat mengkhatamkam Al-Quran
dan
selamat untuk semuanya
insyaAllah...

wassalam

Thursday, August 12, 2010