Thursday, December 24, 2009

tahniah...yerk bulat...


first of all...
congratulations for my brother..
you got 9A's in PMR...
AKHIRNYER..
setelah berdebar untuk beberapa hari lamanyer..
kamu dpt jugak....
secondly,

apa itu bulat???
actually,
bulat is refer kepada adikku ini laaa
we call him bulat,
because dia suka makan banyak
dan
muka dia agak
membulat laa sikit
hahahaha mintak maaf yer adik,

lastly,
tahniah lagi sekali
kerana
telah membuat ma n ayah
happy...

ok

jangan luper
blanja kakak mu ini yerk

akan ku tuntut darimu
sbb ku tahu kamu ade duit biasiswa
hehehehe


jommmmm,
makan pizza ptg ini
habeslaa duit kamu....


bessssshhhhhhhh!!!!!

Tuesday, December 22, 2009

mereka & indonesia










sahabat!!!aku cinta!!!

lagu ini khas ditujukan kepada semua orang yang bergelar:
kawan,sahabat,teman,rakan & friends

aku Tertidur Karenamu
Tak Padam Wajahmu Tak Hilang Tawamu
Tak Habis Diriku Memikirkan Kamu
Bagaimana Kamu Samakah Denganku

Tapi Kau Engkau Sahabatku
Sahabat Karibku Yang Selalu Denganku
Menemaniku Salahkahku Bila
MenCintaimu Jujur aku Malu

Duhai Bulan Tolongku Tuk Nyatakan Padanya
dan Bulan Tolong Ia Tuk Nyatakan Padaku
Duhai Bulan Tolongku Tuk Nyatakan Padanya
dan Bulan Tolong Ia Tuk Nyatakan Padaku
Engkau Sahabatku Engkau Cintaku

Duhai Bulan Tolongku Tuk Nyatakan Padanya
dan Bulan Tolong Ia Tuk Nyatakan Padaku
Engkau Sahabatku Engkau Cintaku

Duhai Bulan Tolongku Tuk Nyatakan Padanya
dan Bulan Tolong Ia Tuk Nyatakan Padaku
Engkau Sahabatku Engkau Cintaku



aku mencintai kalian
wan nursabrina bt wan khalid

keboringan di malam hari

kerana terlalu boring
aq berjaya mengepos 3 mende
kat ketiadaan kehalatujuan............


skarang sudah 3.00 a.m
mau tidur sudah..
esok nak kena bgn awal pagi
aktiviti untuk esok:
  • nak masak spageti(if terbangunlaaa)
  • nak pergi tabung haji
  • nak pergi kedai potong seluar jeans..
  • beli barang keperluan harian utk dibawa pulang ke uum

UUM AKU DATANG!!!!!


walaupon ramai kawan-kawan ku yang telah tiada
sangat sedey
sehingga
ketiadaan kehalatujuan!!!!!

P.M.R

Kepada adikku
Wan Ahmad Zahin Bin Wan Khalid

2 hari lagi
ur result akan keluar..
harap bersabar ok....

ingat!!!!
if u got 9A's
Jangan luper blanjer kakak mu ini yer...
pizza hut satu...hahaha...
good luck:-)


how to lose weight????

i really want to lose my weight
i don't want to be fat forever
but
my stomach hurts all the time
like a knife jab
i hate looking at pictures of myself
or in a mirror....
what should i do???
actually,i don't like diet anymore....
(masalah yang tidak dapat diselesaikan)

nak kurus!!!!!!!!!!!

Thursday, December 17, 2009

oh..anak muridku!!!!

semalam,keluar ngan my friends untuk lepak2 sambil makan keropok kat tepi pantai...aktiviti yang telah lama aq tinggalkan..beli keropok,beli goreng pisang dan beberapa jenis bebola serta air cendol..besh..tp yang terkejutnya harga keropok 30 sen sebatang..yaAllah, mahalnyer..x pernah aq beli keropok yang semahal ini di Terengganu..mgkin sekarang msim tengkujuh,n ikan susah nak dpat kot,tulah harga mahal..itu jelah yang dapat aq simpulkan...untuk menyedapkan hati..

tgh lepak hujan plak,,kitorang pon cabut lari laaa..naseb baek smpat menghabeskan keropok yang mahal itu..aq ngan kawanku zie,hanya menunggang motosikal..ape lagi merempit laaa dalam hujan..best jugak..

smpay kat satu simpang, ade sorang budak tu nak membelok ke kiri..naseb baek x accident ngan kitorang..bahaya betul laa budak-budak zaman skrang..bukan nyer ade lesen pon...aduhai,tiba-tiba budak itu u-turn semula, n menegur aq..

CIKGU...

CIKGU NAK PERGI MANE?

yaAllah, anak murid aq rupenyer..

bleh plak dia tegur dalam keadaan masing-masing berada di atas motosikal

aq senyum jer, n jawab laa

cikgu nak balok umahlaa,,nak pergi mane lagi...

bertuah punyer anak murid...

malu laaa plak..


skrang kalu p mane2 kat bandar Dungun ni mesti jumpa ngan anak murid ku....

oh....tidak.......

Saturday, December 12, 2009

hati=akal

kenapa
saya

suka

buat
keputusan
mengikut
kata hati?????
tanpa

berfikir

menggunakan

akal fikiran.................

curak-carik

sowy kawan-kawan sbb lame x update blog..nak kata bz tu x de laaa bz...tp x de mood nak merangka ayat..kena tggu mood dtg baru bleh update blog...walaupon skrg ni kepale otak sangat pening dan penaaattttttt...tp tiba-tiba mood untuk mengarang telah datang menjelma...hahaha..
actually aq br jer smpy dari kuantan...penatnyer duduk dalam kete walaupon aq x drive...dan untuk 2 malam aq akan menjadi anak tunggal buat ma ngan ayah..coz my adik-adik sumer ade kat umah my uncle..boring laaa plak xde diorang sbb aq yang terpaksa membuat kerja..kuasa mengarah hilang untuk 2 hari..dan untuk hari esok pula my uncle sebelah ayah kahwen..naseb baek buat kecil-kecilan jer...n lusa pergi kuantan semula untuk mengambil adik-adikku pulang ke rumah...rasenyer hidup aq ni berjalan jer kot..x kesah laaa,,, aq suka....
oh yer..smlam result kuar..dan untuk pertama kali nyer aq dapat a untuk subjek edu..syukur alhamdulilah..berbaloi pergi camping ngan buat asgmet kotak-kotak...hehehehe...my pms n pmk turun skit sahaja..anyway,thanks god...dan untuk subjek kalkulus aq berjaya melepasinya walaupon resultnye x de lah secemerlang mana....dan aq xperlu untuk mengambil nyer buat kali kedua... asgment isu-isu math

sem dpan plak daa abes subjek yang killer...subjek yang simple jer...hehehe..harap-haraplaaa aq dpat naek kan pmk...rasenyer nak dpt first class mmg sangat mustahil...tp akan ku usaha selagi termmpu(cewahhhh!!!!!!)
ngantuk daa ni..esok kena bangun awal plak sbb nak pergi rumah bapa saudaraku...aduhai sudah 3 hari aq terpaka bangun awal.....tata...

Monday, November 16, 2009

kenapa

kenapa
sem ini rase sangat sekejap
kenapa
sem ni x rase huru-hara
kenapa
sem ni x rase cam belajar sangat
kenape
sem ni x rase cam buat asgment
kenape
sem ni x cam sem dulu-dulu
kenapa
sem ni final exam pon rase cam biase jer
x rase mggu exam pon
kenape
perasaan nak balik umah biase jer
kenape
x bersemangat nak simpan barang kat stor

saya tau jawapan nyer
mgkin

sebab kawan-kawan saya yang lain daa abes
x rase kecoh di bumi perwaja

saya sedih keadaan ini berlaku

Saturday, November 14, 2009

~dadih oh dadih~

bisnes dadih sekarang pada tahap sederhana x de rugi dan untung x brape banyak..
but still meneruskan lagi penjualan dadih walaupon telah berhenti selama 2 bulan...
itupon kerana ada orang lain yang menjual dadih selain kitorang..so semangat untuk menjual dadih semakin berkobar-kobar..waktu pembuatan dadih jugak ditukar..sekarang ni buat malam jer..x buat daa pagi so yeah, xpayah bgn awal semata-mata nak buat dadih....dan proses buat dadih ini pon tidak menggunakan jadual yang sedia ade..siapa yang rase nak buat,go on jer...mudah senang dan cepat..

seronok buat dadih ni..lagi2 bile tgk keuntungan nya..dua kali ganda dapat..besh sangat...berbaloi sangat dengan kos yang dikeluarkan,tp yang letih nyer kena bangun awal..lpas subuh x tidur...tapi untuk berlaku adil,kami sepakat telah membuat jadual dimana 2 org untuk proses pembuatan,2 org untuk proses penghantaran dan 2 org lagi untuk proses pengambilan..maka untuk sem ni ahli perkongsian adalah 6 orang..ramai kan..ini laa bisnes kami..kami menjual dengan harga rm 1.20..mungkin mahal tapi rasenyer sangat berbaloi sebabnyer ade nata de coco n kami buat layer...kreatif x????idea untuk buat dadih ni adalah dari mar..be4 ni aq join mar..2 org jer...mmg untung giler...hantar untuk 2 kolej iaitu misc n perwaja..pada akhir sem lepas,mar banyak projek,so we discussed to separate each other..no hal laaa..aq ajak ain huda n iqa to join me...
n kami menghantar dadih ini ke telekom dan misc sahaja..mmg laku giler...tapi yang sedey nyer duet mmg selalu hilang n kalau ade monyet datang mmg bertaburan dadih di atas lantai...ape kan daya ..x de rezki..dan ini lah hasilnyer...sungguh lumayan tetapi simple sahaja..we continue our bisnes for next semester...hehehe..inilah peluang untuk menjana pendapatan yang lumayan..selamat mencuba...

my rum8s

my roommate is awesome
she makes me laugh and
makes me feel better when i'm sad

she puts up with my annoying habits

and loves me through and through

if i could have one wish in the world

i would totally wish that she could
stay with me till the end

but no matter what we will
always be very best friend

my rumate semasa sem 1
asmah laili binti yunus
we call her kak laili
8B 207
miss akak!!!

my rumate semasa sem 2
nurul ain bt mahizan
actually ini adalah rumate yang x rasmi
kerana telah berlaku pertukaran rumate
di antara rumate masing-masing
apepon,
kami adalah satu geng..
8D 312

my rumate semase sem 3-6
nur liyana bt rabuan
rumate yang paling lame yang pernah saya ade
lots of story wit her
dan banyak buat mende-mende pelik
yang sepatut nya x perlu dibuat
8b 204 and 8A 111
miss u sangat3..
meh laaa dtg uum or
dtg terengganu

my rumate sem 7
thats mean my rumate sekarang laa..
siti nurul huda bt yusuf
8A 208
also my geng in uum

thanks for all my roomate
coz
jadi my roomate paling best
in my life
dan yang paling penting
kita adalah satu kepala
serta
sehati & sejiwa

aktiviti selepas exam..

di kala kawan-kawanku sedang berperang utk exam...
aq bersenang lenang di lab..
ini kerana aq sudah abes exm
4 sem berturut-turut daa
aq habes exam awal..maaf yerk kawan-kawan...
sudah takdir namanya...
my ex rumate dulu mesti jeles kalau aq abes exam awal..
naseb baek sem ni daa x jadi rumate kan...
kalau x mesti jeles lagi...hehehe..
bnyak planning yang telah dirancang untuk dibuat
tp satu mende pon aq x buat..
nak tgk citer korea laa, nak edit gambar laa,
nak kemas barang laaa, nak maen game laaa...
ayohai
kerja melambak tp
yang aq sedang buat ialah
duty lab smpy lebam biji mata
semalam aq duty lab 11 jam..
memang berasap laa kerusi yang aq duduk tu..
tpa aq x kesah
sbb aq pikir income masuk...
bertambah laa sedikit duet kat dalam bank islam tu
smlam jugak
my friend blanjer aq bakery
akhirnye janji tertunai semenjak sem 2
tahniah laa yek utk my friend ni
coz dia dpt praktikal kat jordan
alhamdulilah
hopefully dpt kerja terus kat sana yek...
nnt balik malaysia jgn luper blanjer aq lagi...

sedey, coz ramay kawan-kawan aq akan meninggalkan uum terc.henta...
tggal laa kami berlima untuk semester depan...
chaiyok kawan-kawan...

Friday, November 6, 2009

nak.......

ape yang saya ingin buat sekarang ialah :

Wednesday, November 4, 2009

yeay!!yeay!! lega....

syukur alhamdulilah...lega!! first word i said when already finish my final exam for calculus 2...paper ni boleh laa dikatakan susah..sememangnye aq bkan bleh jawab sangat,tp aq daa lega sebab aq bleh menjawab utk bberapa soalan...nak kata dpt A tu idok laaa,mustahil kot..aq just score B atau C jer...jangan aq kena amek semula daaa..nauzubillah...YaAllah, mintak laa dijauhkan..
tiba-tiba rase sedey,sebab lepas ni daa x jumpe daa lect yang hensem...hehehe...lect kalkulus ni sangat comel..mukanyer ala-ala chef wan gitu (ibarat kata huda)..tapi aq tengok lagi hensome dari chefwan..hahaha...pandang muka lect tu sejuk jer hati...hahahaha..terus dapat jawapan utk kalkulus...
anyway,esok ade exam lagi..kokurikulum...harap laa bleh score subjek ni...huhuhu.

Tuesday, November 3, 2009

tilik naseb daaa...

tajuk agak kelakar...tp tu laa yg aq buat hari ini..alaa untuk suka-suki saje..n nak lepas kan stressssss utk kalkulus....hahahha..permainan ini dicipta khas dari indonesia..dan yang memperkenalkan kepada aq ialah mooja..thank you mooja..
melalui tilik nasib ini kita boleh tahu nama bakal suami,tmpat asal, umur kita dan pasangan kita kahwen..alat yang diperlukan ialah benang, cincin emas dan kertas yang telah ditulis dgn perkataan tertentu..hahaha..lawak betul..org pertama yang semangat untuk mengetahui naseb nya ialah umi...setelah dibuat hasillya pasangan nyer berasal dari negeri kedah..o'ooo...siapakah itu...hanyalah umi je laah yang tahu..
n its my turn..first aq nak try buat sape pasangan aq jer...aq pon try cube test..before tu kena bace bismillah dulu...huh..takut gak...huruf yang aq dapat ialah N.A.S.R.I....Oh My God!!!!TIDAKKKKKKKKKK.......NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO....AQ X MAUUUU..hahahah...actually aq sedang berkawan dengan orang yang bernama itu....n permainan itu pon menyatakan pasangan ku berasal dari johor...hoho..kawan aq tu bkannyer berasal dari johor but dia study jer kat sane...
hahahha..
i know it just a game...tapi lawak laaa..cam ne laaa boleh kuar nama dia plak...n satu lagi,menurut game itu jugak, aq akan berkahwen pada umur 23 dan pasangan berumur 27...
that's mean aq akan berkahwen tahun depan laaaa...hahahah..yeay!!yeay!!!yeay!!! nak kahwen....
its just a joke...hahahaha...belajar pon x abes lagi ade hati plak nak kahwen...koya laaaa(bahase ganu)...suka-suka jer..esok exam kalkulus..sangat takut...wish me luck!!!!

Monday, November 2, 2009

nervous breakdown

Before my eyes I see the points I miss,
flying away to unknown spaces.
I was also an inch away from a passionate kiss,
but I blew it, like I did with many other cases.

My brain is not thinking clear,
although my intentions are sincere.
My skills, knowledge and my cool,
went mute like the clueless fool.

My nerves are getting on my nerves.
Anxiety is dominating my life.
Sweating profusely, I'm soaking wet.
My vision fades to black.

Always shaking at the most important test.
At my final exams, my mind was stressed.
My heart storms with great force in my chest.
The terror called tension leaves me depressed.

Will it ever cease,
spreading like a disease?
Will I ever be in peace?
Give me an answer, please.

rindu padamu

saya ade terbaca satu sajak..dan sajak ini begitu ade kaitan dengan diri saya..tentang seorang ayah...

Ayah
Terima kasih di atas segalanya
Kau tidah pernah mengeluh
Malah sentiasa tersenyum
Walau digamit keperitan
Ayah
Kini segala pengorbananmu
Hampir terbalas
Anakmu kini berjaya ke menara gading
Dan percayalah
Akan kujunjung setiap pengorbananmu itu
Yang pasti aku tak pernah lupakanya
Dan kini
Aku begitu merinduimu
Walaupun kita berjauhan
Kerna aku perlu meneruskan perjuangan ini
Demi masa depanku dan harapanmu
Namun percayalah ayah
Anakmu dirantauan ini
Tidak pernah sesekali melupakanmu
Dan percayalah aku begitu menyayangimu.

Saturday, October 31, 2009

*terharu*

malam ni study calculus..
bleh laa aq buat beberapa soalan...
soalan tu senang boleh laaa aq buat..
hehehe...
actually,
dalam hati rindu sangat nak berborak ngan my mum...
rindu sangat-sangat
padahal x de mende pon nak bercerita
dgr suara pon x pe laa
nak call tp kredit hanya ada rm1.50 shj
sedey
tiba-tiba
about 11.00 pm
handset berbunyi
suke sangat
my mum call
sangat terlepas kerinduan
berborak laa mende yg merepek-repek
n my mum said
my dad daa bagi green light
utk aq bawak kete ke uum
tp disebabkn
jauh n jalan sangat bahaya
hmmmmmhhh
aq redha
lagipon aq ade satu semester lagi
i can survive anymore
walaupon dalam hati
nak bawaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkk
tp x pe
aq drive kete tu kat umah je laaa
x de rezeki nak bawak mase degree
n if ade rezeki bawak mase master laaa
hhahahaha...poyor jer
yg terharu nyer
i got a special gift from my dad
coz my dad daa plan to buy a new car
oh my God
syukur sangat
thanks ayah
x sangka my dad sangat sporting
walaupon kita kurang mesra
sepeti orang lain
tp
i love u dad
"It is a wise father that knows his own child."

Friday, October 30, 2009

rayau-rayauan

hari ni hari jumaat..
umi bagi cadangan
keluar ke changlun
Aq on jer....
jalannnnnnnn....
about 12.00 pmn
pergi naek bas
comel kan????
daa lame kot x naek bas...
naek bas mara liner
tambang nye
rm2.00 seorang
tambang naek
dulu rasenyer rm1.50
tp x pe
bkan nyer selalu
just utk suka-suki jer
hehehe
smpy di changlun
perut berbunyi mintak diisi
p laaa
pekena nasi kandaq..
bes jugak lame x makan
kat restoran yasmeen
ya Allah
ramai nyer org lelaki
diorg ni x p sembahyang jumaat ke
nak kata musafir
mmg x logik
manusia akhir zaman
astaghfirullahalazim...
selesai makan
temankan umi untuk potong rambut
berbekalkan duit rm15 sahaja
dapat basuh n potong sekali
very cheap
after that we went to the special place
CMART...
hahahaha
before that
kami saling ingat memperingati
"kita x boleh beli barang banyak sbb
kita just naek bas"
ok no hal laaa
beli ala kadar...
dalam pukul 2 lebey
daa nak balik
umi suggest utk p marry brown
ayohai
nak pergi tapi
perut kenyang lagi
hahahaha
n kitorang pon terus balik
tggu bas dalam 5 minit jer
kehidupan yang sangat senang
hang out only 3 hours
i like it

Thursday, October 29, 2009

A FRIEND

Is someone that everyone needs
A friend
Is that special one
A friend
Is someone I tell EVERYTHING
A friend
Is someone I never lie to
A friend
Can be a boy or a girl
A friend
Is someone that is always their
A friend
Will always listen to ME
A friend
Always has input to give
A friend
Will never leave ME in the dust
A friend
Will help ME through the thick and the thin
A friend
Will always stand by MY side
A friend
Will never let ME down
A friend
Is someone everyone needs

i love u
my friends
(huda,ain zati, ain,ika, moja,bugee,erny,hanim,umi,liys,icha,atiq,sue n semua nyer........)

update.....

kepada cik ummy,
disini saya daa mengupdate kan blog...
so..
jgn merungut lagi yek....
kamu tinggal beberapa hari sahaja disini
gunakanlah kesempatan yang ada ini
untuk bersama saya
sepuas-puas nye...
(poyor giler ayat)
mase ni jer
kamu boleh bercerita,
berborak,
berketawa
dan
buat kerje giler...
percayalaaaaa
lepas ni
sure kamu akan
sibuk,
penat,
dan letih....

seorang demi seorang
kawan2 saya meninggalkan sy
kenapa laaa education 4 thun
saya nak abes jugak...
saya rase baru semlam my ex rumate
abes blaja...
tup...tup...
daa nak final exam sem 7
tipulaa klau saya kata
saya x rindu dia...
2 tahun kot jadi rum8....
rindu nak bercerita
rindu nak makan nasi lemak tgh malam
rindu nak mengutuk orang
rindu serindu-rindunya
(lagu spoon)
hahahahahaha
tapi
saya kena terima hakikat
semalam masuk bilik ria pon boleh nangis...
ape laaa saya ni..
emo x tentu hala
beselaaa nak exam ni
cam2 perasaan ade..
i try to ignore it...
huhuhu....

n kepada rum8 sekarang
maaf kalau tindakan saya
membuatkan kamu tidak senang
saya akan cuba mengawal emosi saya..
almaklum laaa nak exam kan...
kalau muka saya masam
x semestinya saya marah kat awak...
buat x tau jer....

now,
saya tgh pulun nak study
cewahhhhhhhh...
semangat daaa ade
tapi nak start tu
malas....
cam ne tu????????

fenin-fenin lalat

fenin-fenin lalat utk 2 mggu ni....bnyk sangat nak study...tp MALAS.. penyakit yang tiada penawarnye...actually,saya takut untuk subjek kalkulus...sekarang ni pon tengah bertungkus-lumus menyiapkan tutor yg kena submit pada keesokan hari..ni free mark utk kitorang...but 10 marks je..tp syukur laaaa....tutor ni kena buat berpasangan..selepas melakukan undian saya berpasangan ngan ain..i like it....hahahaha...rase cam nak rebus jer notes kalkulus n meminum airnyer...oh my God...akan ku study selagi yang mampu..tp klau buat satu soalan daa mengantuk,hmmmmhhh...jawabnyer tidur nyer 2 jam....hahahaha....cam ne nak buat tu??????......

Wednesday, October 21, 2009

i need ????

Left almost 14 days or two weeks nak menghadapi final exam for kalkulus...n before it,7 days to last quiz for this subject...im very worried, takut x sempat nak ketchup all this chapter...my schedule of exam sangat berderet...
4 november 2009 -kalkulus
5 november 2009 -kokurikulum
6 november 2009 -strategic management
8 november 2009 -isu2 dalam pendidikan math
12 november2009- human resource management
oh my God,,Selalu abes exam awal...hampir 3 sem daa kot..suke but akibatnyer x sempat nak study..hehehe..sem ni plak sangat la huru-hara...maybe banyak sgt cuti..n study week plak x de..today is last class n tomorrow, exam already start...huhuhu...sangat mencabar...
today, bgn awal..lpas subuh x leh nak tidur plak...n tiba2 rase nak menangis...n i cried...sorang2 atas katil..this is one step that i do to release my tension...huhuhu..actually, aq nangis coz i remember what my friend said for me last nite..this word cam sindiran utk aq...sangat terasa hati n sangat terkecil hati...
but i know, i must be strong...
i know, aq x pandai cam dia
i know, aq x hebat cam dia...
but
i try to do the best for myself...
i try to ignore it n
i try to take it as a challenge...
for this sem,
nobody to support me..
nobody to reassure me..
and
nobody to advise me...
Ya Allah,kuatkanlah hati ku,permudahkan lah kehidupan ku, cekalkanlah hatiku......

Wednesday, October 14, 2009

~MAMAKU SAYANG~

Orang kata aku lahir dari perut mama..
Bila dahaga, yang susukan aku.. mama
Bila lapar, yang suapkan aku..mama
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. mama
Kata mama, perkataan pertama yang aku sebut.. ma!

Bila bangun tidur, aku cari.. mama
Bila nangis, orang pertama yang datang ..mama
Bila nak bermanja… aku dekati mama
Bila nak bergesel… aku duduk sebelah mama

Bila sedih, yang boleh memujukku hanya mama
Bila nakal, yang memarahi aku… mama
Bila merajuk… yang memujukku cuma..mama
Bila melakukan kesalahan… yang paling cepat
marah..mama

Bila takut… yang tenangkan aku.. mama
Bila nak peluk… yang aku suka peluk..mama

Bila sedih, aku mesti talipon… mama
Bila seronok… orang pertama aku nak beritahu… mama
Bila bengang.. aku suka luah pada ..mama
Bila takut, aku selalu panggil.. “mamaaaaaaaaaa “

Bila sakit, orang paling risau adalah ..mama
Bila nak exam, orang paling sibuk juga mama
Bila buat hal, yang marah aku dulu..mama
Bila ada masalah, yang paling risau.. mama

Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mama
Yang selalu masak makanan kegemaranku. . mama

Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku..mama
Yang selalu berleter kat aku.. mama
Yang selalu puji aku.. mama
Yang selalu nasihat aku.. mama


Terima kasih ma sebab jadi mama yang paling best untuk saya
saya sayang mama saya

Tuesday, October 13, 2009

R.I.N.D.U.

Lately,,
aq sangat sibuk
dan berserabut
asgment,quiz, presentation..
sume dalam this week..
next week plak
kena p camping..
utk subjek kokurikulum...
malas nyer nak pergi...

dalam kesibukan ku,
aq sangat merindui
rumahku...
jika dikira
baru 17 hari
aq meninggal kan rumah..
huhuhu...
tp x tau laaa
mgkin kerja terlalu banyak kot..
rumahku syurgaku

aq juga sangat rindukan
my mum
banyak jugak nak bercerita ngan my mum ni
sometimes aq anggap mak aq cam kawan jer
n sometimes cam kakak
yesterday,
I called my mum
akhirnye
aq kalah dalam pertarungan
aq yang sebenrnyer rindukan my mum
bukan nyer
my mum yang rindukan aq...
hahahaha...
be4 ni,
my mum yang selalu called aq...
akhirnyer....
kerinduan terlerai
walaupon sedikit...
pada hari raye ke2

n lastly,
aq rindukan my car
TAU 155....
kat uum,susahlaa nak kuar
bnyk sangat halangan
kena sewa kete
duet minyak
n
macam2
klau kuar pon mesti ade limit...
huhuhu...
tp
klau kat umah,
aq bebas dengannyer...
hahahaha...
dan
aq juga
rindu
adik-adikku
azeem,zahin n alim...
tggu kakna balik k

kita beronggeng...

Monday, October 12, 2009

no tittle....

today is election day..
x memberi kesan pape pon utk aq..
pkul 2.00 p.m
p kelas kalkulus 2..
this subject sngt susah..
4 me laaa..
huhuhu,,,
lect nak discuss tutor3..
but aq baru jer siap separuh..
quetion 1 until question 7 jer..
question 8,9 and 10 x siap lagi
huhuhu..
bila lect tanya soalan 8
sumer org diam...
that's mean
org lain pon x siap jugak laaaa...
tp tkut nak mengaku...
pastu ape lagi..
lect merajuk..
be4 lect kuar,
sempat jugak laa dia membebel...
terus 10 free marks x de..
sume carry mark depends on test...
daa laa test aq dapt half jer...
huuushhhh
takut bebenor subjek ni...

Ya Allah, tolong laa hambamu ini....
p/s: rindu rumah....
rindu ma....
rindu my brothers....
rindu TAU 155....

Sunday, October 11, 2009

bajet bagus jer.......

huh,,,,ari ni ade satu class je...my favourite class for this sem iaitu isu-isu dalam pendidikan math...klas tu sgt bes sbb lect sgt sporting....before menceritakan ttg kelas tersebut,ari ni aq bangun dlm pkul 10 lebey...x leh nak tidur smlam sbb daa terlewt tidur..ingtkan nak turun bilik umi,coz my ex-rumate ade kat c2...hehehe...tp takut plak sbb ptg smlam anis citer hantu..yg aq ingt nyer dia ade ckp kat perwaja ni banyak sgt pocong...lalu lalang cam manusia jer...seram sejuk gak...terus terkubur hajat...pastu tertidur.......
memandangkan kelas human resourse daa abes tggal laa satu kelas jer....pergilaa kelas tersebut dengan semangatnyer...ari ni just presentation jer..kump kami last presentor....huhuhu...fisrt,second and third group ok laaa present nyer...but group 4 agak bermasalah skit...bukan nyer bermasalah ape tp geram dengan presentor nyer...poyo jer...actually one group presents about 10 minutes only but this group present lebih kurang 30 minutes...huh,,ape lagi,daa laa lpas group tu,group kitorang plak...berapi laaaa....takut x sempat present....
actually,aq ngan my members mmg x suke ngan presentor kump 4 tu since last sem lagi....dia tu cam hampeh jer....hahahaha..best nyer ngutuk org...daa laa org ganu..memalukan negeri ku sendiri jer....tgh2 present tu terkeluar plak dialek ganu...kitorg pon bantai gelak laaaa...hahhahaha...padan muka dia...present tp cam mengajar jer...tny org tu,tny org ni...ntah pape...ade satu word tu dia x reti nak sebut,pastu suruh org lain sebut...bila dia sebut laen plak bunyi nyer...ape lagi gelak laaaa satu kelas tu including lect sendiri...hahahahaha....
nak dijadikan cerita plak,dia buat praktikal kat sek my cousin, my cousin pon tny laa aq,knal x guru tersebut..mesti laa aq knal...pastu mengutuk laaa dia...rupanye, rmy students kat sek tu x suke dia..mengajar pon x paham,pastu buat lawak ntah pape..kesian kat students sek tersebut.. xtau laaa praktikal dia dpt ape......
geram.....geram...gerammmmmmmm!!!!!!!
tp x menjejaskan kehidupan aku pon...
just to share...sharing is caring>>>>>>>

Tuesday, October 6, 2009

what i felt???

salam semua...
this week sangat buzy...
asgment,kuiz n projek
will be coming...
rase cam nak mggu ni berlalu dgn cpat dan jayanyer....
huhuhu...
and...
cam2 happened
to this week...
alhamdulilah,
setakat ni
aq boleh handle
my tension or stress..
as soon as possible...

chaiyok sabrina!!!!!

Thursday, October 1, 2009

kasih ayah......

salam semua.....long time aq x berblogging.....almaklumlaaa hari raya...idea banyak nak share but time yang membuatkan niat aq terkubur......huhuhu....about celebrated ari raya...just simple as ussual...aktiviti bersalaman pon dilakukan dalam kereta...klakar kan????sebab terkejar-kejar nak balik kampung...takut jammed...heheehehe...

raya tahun ini aq terkilan la sebab aq x dapat nak peluk n cium ayah aq cam tahun lepas....tu lah first time aq peluk ayah..sayang ayah..walaupon hubungan aq ngan ayah x sberapa nak rapat tapi aq tau kash sayang ayah terhadap anak-anak nyer sangat kuat...tiada gurau senda,tiada gelak ketawa...sometimes sedey sangat bila tngok my cousins yang sangat rapat dengan ayah mereka..sebab kitorang adik-beradik x pernah pon rase sume tu...aq x menyalahkan takdir dalam hal ini...mungkin ni adalah didikan ayah untuk kitorang...walaupon hubungan kami x rapat but my father akan berusaha untuk memenuhi segala keperluan dan kehendak anak-anaknya...
selagi ayah bernyawa di muka bumi ALLAH ini, aku akan berusaha untuk menyenangkan hati ayah ...i hope my father proud with me cause i'm only a daughter in his life....aq tau aq x seterror cousin2 aq yang lain yang boleh menjejakkan kaki ke oversea,walaupon aq hanya seorang guru pada suatu hari nnti(insya Allah),aq berharap ayah mampu tersenyum....

aq sangat mengharapkan aq dapat peluk ayah untuk kali kedua pada hari raya tahun ni ttp harapan itu hanyalah impian sahaja..aq akan pastikan raya tahun depan aq mesti peluk n cium ayah n aq nak sangat bagi duet raya kat ayah n ma aq...satu lagi impian aq yang belum tertunai sejak tahun lepas iaitu nak bergambar satu family...ade je hal yang menghalang untuk kami bergambar....jeles sangat tengok my friendz yang dapat bergambar satu family....

Saturday, September 19, 2009

salam aidilfitri

m.a.a.f z.a.h.i.r. & b.a.t.i.n

~lalalalala~

hmmh,susah nak tidur mlm ni.. i dont know why...rasenyer siang tadi x tidur..tp mlm x leh nak tidur jugak...huhuhu... sebagai akibatnye maen laaa game smpy pkul 4 pg..hmmmmh,sahur nnt sure aq x kan bgn,coz aq bkn bleh pose pon..hehhehe..but, it last sahur for this ramadhan..sedih plak coz ni laa last aq pose kat uum..lpas ni x de daa...sure!!!aq mesti rindu berpuasa kat uum...
puasa kali ni banyak sangat halangan dan dugaan...aq berjaya menghadapinya...alhamdulilah,but my eyes still lagi x baik..daa 4 weeks kot..aq plak jenis malas nak letak ubat..n ubat pon x bawak balik umah...hehehhe...
hmmmh,satu hari lagi nak raye...cam x cayer jer n x rase sgt cam nak raye.seriously.kueh rayer x buat lagi..planning nak buat hari ni..but my cousin suroh tggu dia...ayohai...maybe kemeriahan raye akan terasa pada esok hari coz tomorrow i have alotz of work to do...hehehe...nak buat kueh,nak kena potong ayam sayur n daging coz nak buat nasi minyak,nak kena kemas rumah,nak kena iron baju untuk satu family,n macam2 lagilaaaa...blik kmpg maybe lpas sembahyang raye di rumah..my kampung x de laa jauh sngat...about 2 hours jer...huhuhu....hope jgnlaaa raye ni kena pakai cermin mata hitam .......mesti kena gelak sakan ngan my cousins....
sembuhlaaa wahai mataku............

Tuesday, September 15, 2009

{baju raye kuuuuuu}

this year,
rayer yang ker 22..
sekejap jer masa berlalu...
daa besar daa...
huhuhuu...

preparation for hari raye utk kali ni..bese2 jer...kita kan digalakkan untuk bersederhana dalam semua perkara..my parents always advice me about this..sometimes, klau fikir balik,betul jugak...nak buat ape baju raye bnyk2..kesian kat org yang x berkemampuan..kalau hari raye x semestinya baju raye kena banyak n mahal..yang sedan2 sudah...hehehe..membebel laa plak...

first time, baju raye tahun ini, saya agreed dengan pilihan ayah saya...before ni,mmg ayah selalu pilihkan kain utuk saya,tp beselah taste seorang anak mane same dgn taste seorang ayah,maka nye baju2 yang dipilih oleh ayah itu,saya just simpan dlm almari jer..tanpa memakainye..jahat kan saya...kesian kat ayah, dahlaa saya sorang jer anak perempuan nyer...
hari raye nnt mesti ayah bangga dgn saya...akhirnye saya pakai jugak baju itu..sbnarnyer kain itu dibeli sudah lame..planning nak buat untk praktikal,tp disebabkan lmbt tempah,my mum ckp,buat baju rayer jer..saya x kesah..
baju raye utk second hari raya, belum dibeli lagi...baju rayer tunjuk2 laa jawabnyer...hehehehe....

Monday, September 14, 2009

malu teramat!!!!

saya malu...
saya maaaaluuuu...
saya maaaaaaaaluuuuuu....

x sangka,he called me..
yesterday
just to wish selamat berbuka puasa..
but i dont expect
the number is him,
ingtkan ade org nak kaco2..
malas nak layan...
so i srh my friend angkat kan phone...
my friend angkat sambil
gelak-gelak...

adussssshhhh...
terkantoi....
malu nyer...
x terhingga.....

Friday, September 11, 2009

mEnGhItUnG hAri

menghitung hari..
detik demi detik.
..
(lirik lagu menghitung hari oleh kris dayanti)

oo...ooo...oooo....
balik kampung...
ooo..oo...ooo...
balik kampung
hati girang....
(lirik lagu balik kampung oleh sudirman)

hari-hari membilang hari
untuk pulang ke kampung...
5 days left..
let we countdown together
sabtu 12.9.2009
ahad 13.9.2009
isnin 14.9.2009
n
selasa 15.9.2009
akhirnya
pulang..
excited nak balik rumah sebabnye:
nak g beli baju raye
(3 tahun daa beli baju raye tunjuk2...)
nak jahit manik kat baju raya
(if berkesempatan laaaa)
nak g beli kasut raye
nak buat kueh raya with my cousin,amira
(1st time nak buat kueh same2)
nak bersih teratak ku
(tgk klau rajen laa n ade mase)
nak sahur n buka pose ngan my family
nak buka pose with my old friend mimi n cpoh...
nak g bazar kat my house...
n
nak sambut hari raya aidilfiri....
huhuhu..

Thursday, September 10, 2009

s.e.l.e.s.a.i.

lega.....
i already finished one of my calculus quiz
only 1 left,
next week on 14.9.2009
in strategic management..
it is first mid sem in this semester...
huhuhu..
about my quiz td...
the question is simple n basic
but...
heheheh
ade yang bleh buat n
ade jugak yg x bleh buat
i think i jer yg x dpt nak jawab..
but my friends pon
x dpt jawab jugak
adoiii..

hehehehe
i like it..
hahahha...
for this quiz
kitorang x leh nak meniru
tu yang menjadi masalhnya..
klau x mmg jwpn 'sifu' laa
jadi mangsa...
hahhaaha...
xpayah study pon x pe...
huhuhuhu..



Tuesday, September 8, 2009

DALAM SUJUD TERAKHIRKU

Dalam sujud terakhirku,ya Allah
Ku teriakkan Asma-Mu sekeras-kerasnya
Agar runtuh dinding kesombongan dalam hidupku
Dalam sujud terakhirku,ya Rabbi
Ku menangis semahu-mahunya
Biar kering air mata ini
Namun basah lading hati yang gersang
Dalam sujud terakhirku,ya Rahman
Kulihat semua dosa yang membayangiku
Kelam mencengkam jiwa yang lusuh
Dalam sujud terakhirku, ya Rahim
Biarkan ku musnahkan titik-titik kemunafikanku
Agar ku kembali dalam pelukan hidayahMu
Dalam sujud terakhirku
Biarkan kuhirup nafasku sekali lagi
Hanya untuk menyebut namaMu dan kekasihMu tercinta

Semoga aku bertemu lagi untuk Ramadhan yang akan datang
Insya Allah...

Saturday, September 5, 2009

RM 1

ari ni bebuka puasa dengan lauk yang berharga RM 1 Only..hehehe...mesti korang x percaya kan.. skarang ni mane ade daa lauk yang murah dan sedap laa jugak...aq ni kan skarang tgh berpantang, so mane bleh makan lauk yang besh2... memandangkan mata aq still lagi merah dan sakit laa jugak,makanya makan laaa nasi + sup+ sayur+ pagedil..yang berharga RM 1...smlam my eyes elok daa skit, tp aq ni jenis yang agak degil,kempunan nak makan ayam goreng,makan ayam tanpa mengenal erti sakit dan derita untuk keesokan arinya, today kena laa tanggung kesakitannya lagi...huhuhuhu..aq x suka berpantang, selagi hidup di dunia ni, kita makan apa yang boleh dimakan..aq ni jenis x cerewet bab makan, kebas jer ape yang ade...tolak batu n kayu jer...hehehe..tp yang sedehnyer, disebabkan ade gastrik yang sgt max kot, aq terpakse laa berpantang,klau x, aq laa yang terpakse menanggung kesakitannya.huhuhuhu...
kepada yang belum mempunyai penyakit gastrik, jagalaa perut anda sebaik mungkin.
sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya...

Friday, September 4, 2009

~sensitive~

lately, saya telah menjadi seorang yang sensitive gurl...
i dun know why,
maybe stress
assgment, or mid sem test
or keadaan sekeliling..
but i try to be strong...
be4 ni, i know
im not a sensitive gurl,
maybe nak ******
huhuhuhu
and to my friendz,
especially power rangers
n power puff girls,
sorry banyak2
if buat korang terasa,
tersalah cakap, terbuat muka,
or anything else..
my mood skrang sgt x brape nak betul,
i know,
im not a perfect gurl,
always do mistakes...
n to my rum8,
thanks sebab daa bleh paham my perangai,,
if "orang" diam tu, buat x tau jer..
'orang' akan elok sendiri'
laen kan bila geng sendiri jadi rum8???
n lately jugak,
tuhan banyak mengujiku,
aq menerime segala cabaran Mu
dengan redha..
ameen....
rindu rumah sangat!!!!

Wednesday, September 2, 2009

dari hati naik ke mata

pelik x tajuk ni??? dari hati naik ke mata...ini ialah ungkapan yang salah digunakan dalam bahasa melayu...hahahaha..its just a joke k..not relate to anybody..if ter relate jugak tu mintak ampun dan maaf yer...
alkisahnyer, isnin 31 august 2009, hari merdeka yang tidak akan aku lupe kan..satu kejadian yang agak "bodoh" berlaku.. i think no need to story about kejadian tu..mmg sakit hati dan GERAM yang amat sangat..x nak daa ingt balik...if ikutkan kan hati, mmg gaduh laa kitorang satu geng..tp aq pikir,masing2 daa besar, dan malas nak layan perangai orang ni........huhuuhuuhu...
tp yang sedeh yer, ari tu mmg aq nangis jer..sampay mata pon daa bengkak..petang tu plak nak p berbuka puasa kat kuala perlis,tp my eyes still lagi bengkak.. buat dun know jer..kat kuala perlis sempat lagi menangkap gambar sbb aq ni hantu kamera..pantang nmpak kamera,,,hahhaha..mlam nyer, x tahan daa sebab sakit sangat,on the way nak balik uum, ajak hanim p klinik, cari punyer cari klinik kat kuala perlis sampay tersesat...hahaha,,smpy2 doktor plak tiada..malang betul nasib aq..lupe plak kan ari tu ari merdeka n bulan puasa..tp x pe laah, pergi farmasi cari ubat sakit mata..smpay uum, letak ubat dan terus rase nak tidur, tp x leh tidur sebb sakit sangat,,first time aq kena sakit mata..disebabkan x leh tidur aq nangis je laah sepanjang malam tu..tujuan menangis adalah kerana sakit mata dan sakit hati..itu jelah cara penyelesaiannya....hhahahaa...call my mum n then nangis lagi...huhuhuu..
now, my eyes still lagi sakit,, n i got mc for 3 days..dont be jealous with me k....hahhahahaa...

Friday, August 28, 2009

~jangan pisahkan~

sesungguhnya ini merupakan my mistake yang sgt besar didalam kehidupan..aq dengan sengajanya meninggalkan laptop ku dirumah sebab ku pikir asgment ku x banyak dan aq bleh menggunakan laptop kawan-kawanku..lagipon aq pikir aq duduk sebulan jer kat uum,cam x guna sgt jer laptop...rupa-rupanya, aq ngan laptop tidak bleh dipisahkan bagai aur dengan tebing....hahahaha..aq sengsara tanpamu..walaupon my laptop tu buruk,model lama,but i love my laptop so much..aq still remember mase format laptop cuti medsem ari tu,huh...cam org patah kaki duk kat umah..x tau nak wat ape..boring yang amat sangat..huhuhu...then, aq ni plak jenis yang x brape nak suke guna barang org lain,sbbnye aq pikir barangmu bukan barangku..skarang ni aq jugak yang menyesal...hahahaha..padan muka aq sendiri...
x sabo nak balik umah nak amek laptop..13 hari lagi nak balik...lamenyer..
miss my laptop.....:-(

Wednesday, August 26, 2009

diam itu lebih baik

hmmmmh,ari ni daa ari ke5 berpuasa..sekejap jer mase berlalu..tup..tup.. daa abes satu bulan,,,n hari raya will be coming...x sabar nak rayer...huhuuhu...next year aq daa x berpuasa kat uum lagi...mesti rindu kat kawan2..aduhai..
actually,x de mende pon aq nak share story with korang..kan diam itu lebih baik.. better aq pendam jer my feeling yang duka lara ini dalam hati...bulan puasa ni x bleh nak "mengumpat". makruh puasa ku nnt..hehehe..ckp pasal mengumpat ni, i really miss my ex-rumate..we always mengutuk org yang berperangai pelik..kutuk dalam bilik je laaa...hahaha...x tersebar pon kat dunia luar,..huhuuhuhu...miss her sangat.
ok laa, azan magrib daa hampir tiba..selamat berbuka puasa..tata...

Monday, August 24, 2009

kurma= maruku..........sayur= payung..........

first story
ni just citer suka-suka jer..its happened semalam..masa nak buka pose...kat my room..hehehe..kami daa siap sedia nak berbuka puasa..azan pon berbunyi,makanya kami semua berbuka laa pose untuk hari yang kedua..
tgh makan kurma, bugee masuk my bilik..
titi: bugee, jomlaa makan maruku..ameklaaa..(refer to kurma)
bugee : hah maruku????
manakala aq yang sedang memegang kurma ni tgk jer kat kurma tu...
aq: ti, mane maruku...ni kurmalaaa...
kitorang pon ape lagi bantai gelak laaaa..x tau laa kenape kurma bleh bertukar jadi maruku plak..
maybe titi ingt nak deepavali kot..tp rasenyer lmbt lagi deepavali...hahaha....

second story...
ni plak story mase sahur...terjadi plak kat aq sendiri...aduh laaaa...malu sgt kot..selama ni duk bantai gelak kat org jer, skrg jadi kat aq sendiri daa...hahahaha...ni laah perbualan aq ngan iqa...
aq: iqa, klau nak amek sayur, amek laa sayur aq dulu (sayur is refer to payung)..nnt kan demam plak ko nnt..
iqa: hah sayur???nak buat ape ngan sayur..
aq: eh..silap2..payung laaaaaaaaa....
malunyer aq....dioramg bantai gelak kow2 laaaaaa....

sekian laa saja cerita..majulah UJANG untuk negara...
ari ni bukak pose kat lab sorang2...

Friday, August 21, 2009

adikku yang pemalas????

its about my brother
yang sangat malas
utk membuat his homeworks
namenye ialah zahin
his teacher gave alotz of howeworks for him..
buts banyak lagi x siap
dah laaa nak PMR tahun ini..
kalau daa ade penyakit
kemalasan yang amat sangat..
tiada ubat
dn tiada penawar
jawabnyer...
rutin harian nyer di rumah :
online
main game
tengok tv
makan
dan
tidur...
aduhai!!!!
malas nyer laa adik aq sorang ni...
one day,he talked to me:
"kak na, bleh x kak na tolong buat karangan untuk hin"
cikgu suruh buat 100 karangan,
hin baru siap 60,
ade 40 lagi x siap
lenguh daa tangan menulis..
aq pon cakap laa:
"kak na boleh tolong,
tapi ade satu syarat
hehehehhe
hin kena blanje kak na
ice cream cornetto dan
air bliss
my adik ckp:
ok, no hal laaaaaaa
dengan sekarela nya
aq menolong adikku membuat karangan
sebanyak 10 tajuk..
lenguh sangat aq punyer tangan
dan pening kepala
sebab terpakse mereka-reka ayat...
ni laaa pengorbanan seorang kakak
kepada adik nya.,.
naseb baik laa dapat kakak yang
baik hati
cam aq ni...
hehehehehehe
"just for fun"




"my brother n me"