Monday, November 16, 2009

kenapa

kenapa
sem ini rase sangat sekejap
kenapa
sem ni x rase huru-hara
kenapa
sem ni x rase cam belajar sangat
kenape
sem ni x rase cam buat asgment
kenape
sem ni x cam sem dulu-dulu
kenapa
sem ni final exam pon rase cam biase jer
x rase mggu exam pon
kenape
perasaan nak balik umah biase jer
kenape
x bersemangat nak simpan barang kat stor

saya tau jawapan nyer
mgkin

sebab kawan-kawan saya yang lain daa abes
x rase kecoh di bumi perwaja

saya sedih keadaan ini berlaku

Saturday, November 14, 2009

~dadih oh dadih~

bisnes dadih sekarang pada tahap sederhana x de rugi dan untung x brape banyak..
but still meneruskan lagi penjualan dadih walaupon telah berhenti selama 2 bulan...
itupon kerana ada orang lain yang menjual dadih selain kitorang..so semangat untuk menjual dadih semakin berkobar-kobar..waktu pembuatan dadih jugak ditukar..sekarang ni buat malam jer..x buat daa pagi so yeah, xpayah bgn awal semata-mata nak buat dadih....dan proses buat dadih ini pon tidak menggunakan jadual yang sedia ade..siapa yang rase nak buat,go on jer...mudah senang dan cepat..

seronok buat dadih ni..lagi2 bile tgk keuntungan nya..dua kali ganda dapat..besh sangat...berbaloi sangat dengan kos yang dikeluarkan,tp yang letih nyer kena bangun awal..lpas subuh x tidur...tapi untuk berlaku adil,kami sepakat telah membuat jadual dimana 2 org untuk proses pembuatan,2 org untuk proses penghantaran dan 2 org lagi untuk proses pengambilan..maka untuk sem ni ahli perkongsian adalah 6 orang..ramai kan..ini laa bisnes kami..kami menjual dengan harga rm 1.20..mungkin mahal tapi rasenyer sangat berbaloi sebabnyer ade nata de coco n kami buat layer...kreatif x????idea untuk buat dadih ni adalah dari mar..be4 ni aq join mar..2 org jer...mmg untung giler...hantar untuk 2 kolej iaitu misc n perwaja..pada akhir sem lepas,mar banyak projek,so we discussed to separate each other..no hal laaa..aq ajak ain huda n iqa to join me...
n kami menghantar dadih ini ke telekom dan misc sahaja..mmg laku giler...tapi yang sedey nyer duet mmg selalu hilang n kalau ade monyet datang mmg bertaburan dadih di atas lantai...ape kan daya ..x de rezki..dan ini lah hasilnyer...sungguh lumayan tetapi simple sahaja..we continue our bisnes for next semester...hehehe..inilah peluang untuk menjana pendapatan yang lumayan..selamat mencuba...

my rum8s

my roommate is awesome
she makes me laugh and
makes me feel better when i'm sad

she puts up with my annoying habits

and loves me through and through

if i could have one wish in the world

i would totally wish that she could
stay with me till the end

but no matter what we will
always be very best friend

my rumate semasa sem 1
asmah laili binti yunus
we call her kak laili
8B 207
miss akak!!!

my rumate semasa sem 2
nurul ain bt mahizan
actually ini adalah rumate yang x rasmi
kerana telah berlaku pertukaran rumate
di antara rumate masing-masing
apepon,
kami adalah satu geng..
8D 312

my rumate semase sem 3-6
nur liyana bt rabuan
rumate yang paling lame yang pernah saya ade
lots of story wit her
dan banyak buat mende-mende pelik
yang sepatut nya x perlu dibuat
8b 204 and 8A 111
miss u sangat3..
meh laaa dtg uum or
dtg terengganu

my rumate sem 7
thats mean my rumate sekarang laa..
siti nurul huda bt yusuf
8A 208
also my geng in uum

thanks for all my roomate
coz
jadi my roomate paling best
in my life
dan yang paling penting
kita adalah satu kepala
serta
sehati & sejiwa

aktiviti selepas exam..

di kala kawan-kawanku sedang berperang utk exam...
aq bersenang lenang di lab..
ini kerana aq sudah abes exm
4 sem berturut-turut daa
aq habes exam awal..maaf yerk kawan-kawan...
sudah takdir namanya...
my ex rumate dulu mesti jeles kalau aq abes exam awal..
naseb baek sem ni daa x jadi rumate kan...
kalau x mesti jeles lagi...hehehe..
bnyak planning yang telah dirancang untuk dibuat
tp satu mende pon aq x buat..
nak tgk citer korea laa, nak edit gambar laa,
nak kemas barang laaa, nak maen game laaa...
ayohai
kerja melambak tp
yang aq sedang buat ialah
duty lab smpy lebam biji mata
semalam aq duty lab 11 jam..
memang berasap laa kerusi yang aq duduk tu..
tpa aq x kesah
sbb aq pikir income masuk...
bertambah laa sedikit duet kat dalam bank islam tu
smlam jugak
my friend blanjer aq bakery
akhirnye janji tertunai semenjak sem 2
tahniah laa yek utk my friend ni
coz dia dpt praktikal kat jordan
alhamdulilah
hopefully dpt kerja terus kat sana yek...
nnt balik malaysia jgn luper blanjer aq lagi...

sedey, coz ramay kawan-kawan aq akan meninggalkan uum terc.henta...
tggal laa kami berlima untuk semester depan...
chaiyok kawan-kawan...

Friday, November 6, 2009

nak.......

ape yang saya ingin buat sekarang ialah :

Wednesday, November 4, 2009

yeay!!yeay!! lega....

syukur alhamdulilah...lega!! first word i said when already finish my final exam for calculus 2...paper ni boleh laa dikatakan susah..sememangnye aq bkan bleh jawab sangat,tp aq daa lega sebab aq bleh menjawab utk bberapa soalan...nak kata dpt A tu idok laaa,mustahil kot..aq just score B atau C jer...jangan aq kena amek semula daaa..nauzubillah...YaAllah, mintak laa dijauhkan..
tiba-tiba rase sedey,sebab lepas ni daa x jumpe daa lect yang hensem...hehehe...lect kalkulus ni sangat comel..mukanyer ala-ala chef wan gitu (ibarat kata huda)..tapi aq tengok lagi hensome dari chefwan..hahaha...pandang muka lect tu sejuk jer hati...hahahaha..terus dapat jawapan utk kalkulus...
anyway,esok ade exam lagi..kokurikulum...harap laa bleh score subjek ni...huhuhu.

Tuesday, November 3, 2009

tilik naseb daaa...

tajuk agak kelakar...tp tu laa yg aq buat hari ini..alaa untuk suka-suki saje..n nak lepas kan stressssss utk kalkulus....hahahha..permainan ini dicipta khas dari indonesia..dan yang memperkenalkan kepada aq ialah mooja..thank you mooja..
melalui tilik nasib ini kita boleh tahu nama bakal suami,tmpat asal, umur kita dan pasangan kita kahwen..alat yang diperlukan ialah benang, cincin emas dan kertas yang telah ditulis dgn perkataan tertentu..hahaha..lawak betul..org pertama yang semangat untuk mengetahui naseb nya ialah umi...setelah dibuat hasillya pasangan nyer berasal dari negeri kedah..o'ooo...siapakah itu...hanyalah umi je laah yang tahu..
n its my turn..first aq nak try buat sape pasangan aq jer...aq pon try cube test..before tu kena bace bismillah dulu...huh..takut gak...huruf yang aq dapat ialah N.A.S.R.I....Oh My God!!!!TIDAKKKKKKKKKK.......NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO....AQ X MAUUUU..hahahah...actually aq sedang berkawan dengan orang yang bernama itu....n permainan itu pon menyatakan pasangan ku berasal dari johor...hoho..kawan aq tu bkannyer berasal dari johor but dia study jer kat sane...
hahahha..
i know it just a game...tapi lawak laaa..cam ne laaa boleh kuar nama dia plak...n satu lagi,menurut game itu jugak, aq akan berkahwen pada umur 23 dan pasangan berumur 27...
that's mean aq akan berkahwen tahun depan laaaa...hahahah..yeay!!yeay!!!yeay!!! nak kahwen....
its just a joke...hahahaha...belajar pon x abes lagi ade hati plak nak kahwen...koya laaaa(bahase ganu)...suka-suka jer..esok exam kalkulus..sangat takut...wish me luck!!!!

Monday, November 2, 2009

nervous breakdown

Before my eyes I see the points I miss,
flying away to unknown spaces.
I was also an inch away from a passionate kiss,
but I blew it, like I did with many other cases.

My brain is not thinking clear,
although my intentions are sincere.
My skills, knowledge and my cool,
went mute like the clueless fool.

My nerves are getting on my nerves.
Anxiety is dominating my life.
Sweating profusely, I'm soaking wet.
My vision fades to black.

Always shaking at the most important test.
At my final exams, my mind was stressed.
My heart storms with great force in my chest.
The terror called tension leaves me depressed.

Will it ever cease,
spreading like a disease?
Will I ever be in peace?
Give me an answer, please.

rindu padamu

saya ade terbaca satu sajak..dan sajak ini begitu ade kaitan dengan diri saya..tentang seorang ayah...

Ayah
Terima kasih di atas segalanya
Kau tidah pernah mengeluh
Malah sentiasa tersenyum
Walau digamit keperitan
Ayah
Kini segala pengorbananmu
Hampir terbalas
Anakmu kini berjaya ke menara gading
Dan percayalah
Akan kujunjung setiap pengorbananmu itu
Yang pasti aku tak pernah lupakanya
Dan kini
Aku begitu merinduimu
Walaupun kita berjauhan
Kerna aku perlu meneruskan perjuangan ini
Demi masa depanku dan harapanmu
Namun percayalah ayah
Anakmu dirantauan ini
Tidak pernah sesekali melupakanmu
Dan percayalah aku begitu menyayangimu.